Vedete din Romania

#Regele Mihai 1 #Regina Ana #Regina Ana a murit #vedete intern #showbiz

Secretele Reginei Ana: nu a albit vreodata si a vazut fantome

Cea mai longeviva sotie de rege sau domnitor din intreaga istorie a Romaniei s-a stins ieri din viata! Regina Anei a Romaniei a dus o viata simpla si discreta in cei 92 de ani. Casa Regala a intocmit o lista cu 92 de lucruri inedite despre Majestatea Sa.

Regina Ana, Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marquerite, s-a nascut la 18 septembrie 1923 la Paris, in al XVI-lea Arondisment, ca Principesa de Bourbon-Parma.

A primit la botez sase prenume, pentru a fi multumite toate matusile regale: Anne, Antoinette, Francoise, Charlotte, Zita, Marguerite.

Prietenii cei mai apropiati ai Reginei au fost cainii de companie crescuti de-a lungul vremii. Ultima pereche de catei, care a locuit in casa din Elvetia, au fost Bianco şi Bambi, din rasa Chihuahua, dupa cum scrie in articolul postat de reprezentantii Casei Regale a Romaniei, denumit “Regina Ana a Romaniei – 92 de fapte in 92 de ani”.

De aici am aflat ca parul Reginei Ana si-a pastrat culoarea in mod natural, fara sa albeasca vreodata, ca nu i-a placut sa gateasca, insa, a fost pasionata de vanatoare.

Tot de aici aflam ca Majestatea Sa a fost o fire sportiva si ca a practicat scrima, echitatia, ciclismul, gimnastica si inotul.

 

Regele Mihai s-a indragostit de Principesa Ana cu mult inainte de a o cunoaste personal. In timpul razboiului, in Romania cinematografele prezentau, inainte de film, scurte reportaje de stiri, cea mai mare parte de pe front. Regele Mihai, in sala de cinema a Palatului Regal, a vazut intr-un reportaj de razboi din Maroc (1943), cateva secunde cu chipul Principesei Ana de Bourbon Parma, care lucra ca infirmiera pe front. A cerut operatorului sa decupeze fotogramele filmului si sa le transforme in mici fotografii, pe care le-a pastrat apoi, in mare discretie.

 

Singura perioada, in cei 68 de ani de casatorie, in care Regina Ana a stat despartita de mai multe ori cateva saptamani de Regele Mihai a fost in cei noua ani in care sotul ei a lucrat ca broker autorizat la Bursa din New York.

 

 

De fiecare data cand cuplul regal s-a mutat in casa noua, prima piesa ascultata a fost Poema Romana, de George Enescu, un fel de binecuvantare muzicala a casei.

Regina Ana a vazut, in anii petrecuti in Anglia, de mai multe ori, fantome, in cele doua resedinte in care a locuit.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare