Vedete din Romania

#Simona Gherghe batuta #Simona Gherghe balet #vedete intern #simona gherghe #showbiz

Simona Gherghe: "Am fost batuta cu scandura, cu pumnul, am facut spasmul plansului"

Dupa marturisirile campioanei Maria Olaru despre rele tratamente pe care le-a primit si la care a asistat in timpul antrenamentelor,  Simona Gherghe a retrait momentele asemanatoare pe care le-a trait in perioada in care a facut balet. Vedeta a fost lovita de profesori cu scandura peste picioare, iar dupa doi ani de activitate, a renuntat la sport.


„Toata copilaria mea mi-am dorit sa fiu Nadia. in jocurile noastre, noi, fetele, ne bateam pentru rolul ei. Iar cand am implinit varsta de scoala, parintii mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clasa speciala de gimnastica. Asta insemna antrenamente zilnice. Si, in fiecare dimineata, de la 8 la 9, balet.

Dar pana sa ajung acolo, a fost prima zi de scoala. si prima ora de balet. in sala, antrenorul de gimnastica, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum imi dau seama ca asa le-am zis dintotdeauna: domnul si doamna, intr-o epoca in care toti erau tovarasi…) Era prima intalnire si, ca sa ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem spagatul. Nu mi-a iesit asa cum ar fi trebuit si m-am asezat, cu picioarele departate, intr-o imitatie stangace. Profesorul Radu m-a vazut, s-a apropiat si m-a lovit cu pumnul in spate. O lovitura atat de puternica, incat o simt si acum pe sira spinarii. „Aici nu ne relaxam!”

Tot ce-a urmat a fost un cosmar. Simpla prezenta in sala a acelui om ma paraliza. Si nu indrazneam sa le spun nimic alor mei, pentru ca eu imi dorisem sa fac gimnastica. intr-o zi, de frica, am facut spasmul plansului. M-am prabusit, horcaind sufocata, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca sa-mi treaca, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubulet de ciocolata. Cam cum arunci unui caine care nu se mai opreste din schelalait un colt de paine. Am stiut, atunci, ca n-o sa fiu niciodata Nadia.

Chinul copilariei mele a durat vreo doi ani. Pana intr-o zi, cand am venit acasa cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaica a carei singura placere era sa ne jigneasca ingrozitor, ma batuse cu o scandura, pentru ca nu executasem corect nu stiu ce miscare… Parintii nu m-au mai lasat sa merg la antrenamente. Asa mi-am incheiat cariera sportiva. Am o singura amintire palpabila, de atunci. Un articol, in Flacara Iasului, de prin ’84, in care eram mentionata ca rezerva a lotului judetean de gimnastica ritmica. A fost, de altfel, si cea mai mare performanta”, a scris Simona Gherghe pe blogul sau personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului