Vedete din Romania

#scrisoare Sore #sarcina Sore #sore mihalache #sore

Sore, scrisoare pentru fiica sa nenascuta. Ii cere scuze!

Peste doua luni, Sore va deveni mama! Cantareata traieste cu emotie si bucurie aceasta ultima perioada a sarcinii si marturiseste pe blogul sau cum se pregateste moral pentru rolul de mama.

Sore i-a pregatit fetitei sale, Erin, o scrisoare in care-si cere scuze pentru esecurile pe care ar putea sa le faca in rolul de mama. 

“Sper sa-ti placa de mine si asa. Stii ceva? Daca tot dam cartile pe fata, draga mea, iata defectele mele majore, sa stii macar ce te asteapta:

1. Nu sunt indemanatica

Am stat cu telefonul in mana 85% din timpul sarcinii, pe Pinterest, pe Etsy sau pe site-uri de fashion. Da, sunt pasionata de tot ce e frumos insa daca ti se va strica vreo jucarie sa nu plangi cu lacrimi de crocodil pentru ca mami NU ARE CE SA II FACA. Va trebui sa fugi la tati, el este omul bun la toate din familia noastra, eu pot sa iti cant si sa iti dansez ca sa iti mai treaca supararea. In schimb, promit ca de Halloween si pentru serbarile de la gradi, o sa ai cele mai haioase costumase – o sa le desenez cu migala si doamna Vali, croitoreasa noastra magica de la Hard Coeur, ti le va coase. E bine asa? Batem palma?

2. Nu sunt foarte rabdatoare

Stiu, trebuie sa invat sa fiu si probabil din ziua in care o sa ne cunoastem o sa descopar lucruri noi la mine insa, ca sa stai tu linistita, am sa te invat ceva: sinceritatea e cea mai buna dintre toate. Mama ta, cu mana pe inima iti spun, este mofturoasa (din cand in cand), sarcastica, ironica (alteori) dar si amuzanta daca doarme suficient. Sper sa dormim si sa mancam amandoua exact cat ne cere corpul ca sa fim prietene bune. Altfel, tot greul o sa cada pe tati. Si eu plang usor, la fel ca tine, asadar iti dai seama ce concert o sa fie la noi in casa? (dar trecem noi peste greutati, tu berbec, eu scorpion…cea mai buna echipa!)

3. Nu stiu sa-ti spun cu exactitate de ce este cerul albastru

Am inteles ca o sa ajungem la varsta in care “de ce?” vor fi cele doua cuvinte preferate de tine. Sper sa nu ai interes in dinozauri, fizica cuantica, chimie, biologie avansata, functii matematice sau eu mai stiu, pentru ca mama ta s-a specializat pe arta si in general, m-a atras latura umana. Insa stai linistita, daca iesi cu inclinatii de savant, avem in familie un matematician, pe bunicu’, care sunt convinsa ca abia asteapta sa simta si el ca rezoneaza cu cineva in familie pe latura aceasta.

4. O sa fac o tona de greseli (la inceput)

N-am mai fost in postura aceasta pana acum si sincer, sper ca in momentul in care o sa te vad, o sa am acces (brusc) la toate cunostintele materne necesare. Sper sa pot intelege ce ai nevoie chiar daca tu nu vei stii sa vorbesti, sper sa pot face diferenta intre un plans de foame si un plans de atentie, sper sa nu ridic vocea la tine ca mamele acelea pe care le privim toti cu sprancenele incruntate in supermarket. Imi doresc tare, tare mult sa nu ma bag in viata ta – atunci cand vei face greseli, sa te las sa inveti pe pielea ta, cum m-au lasat si pe mine parintii mei. Cel mai tare mi-as dori sa stiu de pe-acum reteta unei prietenii mama-fiica, doar ca sa ai incredere in mine sa imi spui dinainte de a face o prostie mare de tot, macar sa ne consultam. Sau, fie, dupa ce ai facut-o. Dar macar sa nu tii secret. Sincer, sper sa facem fata amandoua experientei ce ne asteapta, sa avem mult mai multe zile bune decat proaste si oricum ar fi, sa stii ca te iubesc tare mult, chiar si-atunci cand o sa gresesc”.

Tu i-ai scris sau ii vei scrie copilului tau in perioada sarcinii?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare