Vedete din Romania

#zi de nastere Tamara Buciuceanu-Botez #vedete intern #tamara buciuceanu-botez #showbiz

Tamara Buciuceanu-Botez implineste 87 de ani! “Imi doresc sanatate si liniste”

Astazi, “Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu-Botez isi aniverseaza ziua de nastere! La 87 de ani, actrita isi doreste doar sanatate si liniste! Ziua de nastere si-o va petrece “in familie, la Bran, in vacanta mare”, dupa cum a marturisit pentru Antena Stars.

“Am trait doua vieti: a mea - care peste o luna face 87 si tot a mea - 64 de ani de teatru. Ma simt foarte tanara, bucuroasa, fericita ca vad atata lume. inseamna ca nu m-a uitat nimeni. ... Vreau sa va spun ceva! Un raspuns la ce-o sa mai fac de acum, daca ma intreaba cineva! Am sa iau de la capat ceea ce am facut ! Si cand nu veti mirosi flori de camp pe scena seara, poate va veti intreba atunci unde o fi plecat Tamara. Va multumesc ca nu m-ati uitat!”, a spus Tamara Buciuceanu Botez, de pe covorul rosu din Piata Mare a Sibiului, in cadrul TIFF, unde a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera, in iunie 2016.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a nascut la Tighina (Republica Moldova), la 10 august 1929. A frecventat cursurile Institutului de Teatru “Vasile Alecsandri” din Iasi (1948-1951), transferandu-se in anul IV la Bucuresti, unde a absolvit Institutul de Teatru, la clasa profesorului Ion Baltateanu (1952). Actrita cu o bogata activitate in teatrul dramatic si in cel de opereta, dar si cu o impresionanta cariera in televiziune, Tamara Buciuceanu-Botez, supranumita “Doamna comediei romanesti”, este una dintre reprezentantele Generatiei de Aur a teatrului romanesc.

Marea artista a fost casatorita timp de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat in 1996. Cei doi soti nu au avut copii. Astfel, ca de 20 de ani, Tamara Buciuceanu-Botez este singura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare