Vedete din Romania

#inventie #carte #andreea marin banica

Toamna plina pentru Andreea Marin Banica

Andreea Marin Banica are o perioada plina de evenimente: sambata va gazdui Gala Scherezade, in noiembrie isi scoate pe piata cartea iar la inceputul lui decembrie va lansa un brand de imbracaminte pentru copii.

Seria de evenimente importante pentru fosta prezentatoare de la “Surprize, Surprize” incepe in aceasta seara cu o Gala dedicata persoanelor cu probleme de sanatate mintala. Gala Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala, editia a VI-a, va avea loc in data de 15 octombrie, incepand cu orele 18.00. la JW Marriott. Evenimentul se inscrie in Campania de Constientizare pe care Fundatia Estuar a lansat-o inca de la inceputul anului cu sprijinul Andreei Marin Banica. Campania Nationala pentru Sanatatea mintala isi propune sa readuca in prim plan sanatatea mintala si a subiectului "nu exista sanatate fara sanatate mintala”.

Un nou eveniment prezentat de Andreea Marin Banica va avea loc sambata, 17 octombrie, atunci cand la Realitatea TV se va desfasura Gala Scherezade, un teledon care are drept scop refacerea Centrului Pinocchio din Bucuresti, acolo unde sunt adapostiti copii ramasi pe drumuri sau luati din familii in care erau abuzati.

“Teledonul de sambata seara de la Realitatea TV isi propune sa aduca in fata telespectatorilor mari si mici cazuri impresionante din Romania de azi, informatii extrem de utile, dar si cazuri de buna practica din alte colturi de lume. Vom aduna bani prin donatii in direct, prin zeci de linii telefonice la care vor raspunde personalitati din domenii diverse: sport, televiziune, oameni de afaceri, politicieni, reprezentanti ai sectorului ONG, magistrati, medici (sunt multi, nu vrem sa dam nume sa nu suparam pe nimeni) etc; dar si prin sms la numarul 858 in valoare de 2 euro din retelele Vodafone, Orange si Cosmote (nu se percepe TVA), nu doar in timpul Galei, ci si pana pe 31 decembrie, pentru ca atat dureaza campania”, precizeaza Andreea pe blogul ei.

Carte cu lectii de viata

Acesta nu este insa singurul proiect in care este implicata Andreea. Pe 28 noiembrie, in cadrul Targului Gaudeamus, vedeta isi va lansa cartea, intitulata “Pretuieste Viata!”, in care a prins si o selectie de mesaje de la cititorii blogului andreeamarinbanica.acasa.ro. Aceasta carte isi doreste sa devina o marturie care sa ne reaminteasca cum sa traim frumos.

"Pretuieste Viata" este primul album din seria Albumele Andreei si este gandit ca un volum inspirational, “un dar de intelepciune si experiente, sfaturi, interviuri, idei benefice pentru ca tu sa simti ca viata merita traita”. Profitul obtinut in urma vanzarii albumului va fi donat unei cauze umanitare a mamelor care sufera de cancer. Cartea nu este o lucrare biografica, va cuprinde 60 de articole organizate pe capitole cu teme dedicate in special femeilor si mamelor, dar si tinerelor sau femeilor de orice varsta, cu idei utile si pentru publicul masculin.

Articolele sunt scrise de autorul principal,  Andreea Marin Banica si invitatii sai - personalitati si specialisti (din medicina, sport, nutritie, psihologie, design, fotografie, cosmetica, educatie, drepturile femeilor, media, mediul de afaceri, ONG etc). Veti putea citi povestile unor figuri feminine legendare (Coco Chanel, Audrey Hepburn, Margaret Thacher, Karen Blixen, Marie Curie, Ingrid Bergman, Irene Papas, Ana Aslan, Regina Maria a Romaniei, Maria Rosetti, Carmen Sylva, Simone Veil) puse fata in fata cu interviuri ale femeilor remarcabile din domenii diverse intalnite de Andreea Marin Banica in colturi diferite de lume.

"Departe de a fi o incercare de a-mi descoperi veleitati de scriitor sau de a pretinde ca le stiu pe toate peste noapte, cartea din mana ta e bucuria simpla de a-ti impartasi cate ceva din toate cele bune pe care le-am aflat, le-am simtit, le-am trait pe pielea mea si m-au adus, alaturi de lectiile grele de viata, intr-un moment de impacare si de echilibru. “Pretuieste viata!” nu este cartea mea. Eu sunt doar punctul de pornire. Dar miile de oameni atat de diferiti ca statut, educatie, sensibilitate, mostenire culturala, culoare a pielii, oameni de aici sau din colturi nebanuite de lume care au trecut prin viata mea, pe care i-am ascultat cu luare-aminte si m-au lasat in urma lor mai bogata, sunt cu totii co-autori, alaturi de oamenii cu har care mi-au acceptat invitatia de a scrie pentru a-ti face tie, cititorule, acest dar de intelepciune si experiente, de motivatii conturate de idei benefice, puncte de inspiratie pentru ca tu sa simti ca viata merita traita", a povestit Andreea despre cartea sa.

Volumul va fi lansat la Targul de carte Gaudeamus in 28 noiembrie, ora 15.00, o a doua lansare urmand a avea loc la Carrefour Orhideea pe 1 Decembrie. Cartea va putea fi gasita in librarii, hipermarketuri sau va putea fi cumparata online de la sfaristul lui noiembrie.

Violet, by Andreea Marin Banica - din decembrie pe piata

Un ultim proiect anuntat de Andreea Marin Banica este cel al unui brand de imbracaminte pentru bebelusi. Vedeta va lansa pe 1 decembrie brandul “Violet by Andreea Marin”, realizat impreuna cu creatoarea de moda Irina Schrotter, o veche prietena a prezentatoarei de televiziune. Din aceasta colectie va face parte si body-ul extensibil, o idee care ii apartine in exclusivitate Andreei si este o noutate absoluta pe piata, fiind deja inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

"Nu mi-am pus in gand sa intru si eu, pur si simplu, in randul celor care isi pun numele pe o colectie hainute pentru copii, e plina piata din acest punct de vedere si nu mi-ar fi placut sa merg pe o cale batatorita deja, pentru ca intotdeauna mi-a placut sa vin cu ceva nou. Ca mama, m-am lovit de o problema neasteptata pentru fetita mea, tinand atat de confort cai si de sanatate, asa ca am rezolvat-o creand un body cu chilotel extensibil, elastic si in zona dintre picioruse, si in latime, si in lungime, o idee simpla care are, insa, avantaje ce fac mult mai usoara viata copilului, implicit si a mamei. Chilotelul elastic se muleaza perfect pe scutecul si corpul micutului; iritatiile pielii fine a bebelusului sunt evitate, ceea ce era o mare problema inainte, mai ales ca el nu poate exprima, inca, ce il necajeste; in plus, inventia inseamna o economie pentru parinte, pentru ca nou-nascutul creste in ritm rapid in primele luni de viata si esti mereu nevoit sa schimbi masura hainutelor, insa acest body cu chilotel extensibil poate fi folosit mai mult timp, marimea fiind ajustabila", a declarat Andreea, in exclusivitate pentru Acasa.ro.
 
Odata cu lansarea de pe 1 decembrie, va fi demarata si o campanie umanitara. "Ii astept cu drag pe parinti, bunici si pitici la lansarea de pe 1 decembrie la Carrefour Orhideea in Bucuresti, apoi vom face lansari si in tara, pentru ca veti gasi marca nu doar intr-unul, ci in aproximativ 15 magazine Carrefour din tara pentru inceput. Iar la lansare nu vom face doar prezentarea hainutelor pentru bebelusi pana in 2 ani, ci vom avea si invitati speciali si voi anunta si campania umanitara care are la baza ideea “Violet”: orice parinte care cumpara un produs Violet genereaza totodata si o donatie, la fiecare produs in parte, asadar parintii nu se intorc doar acasa cu un dar pentru copiii lor, ci fac totodata un gest de suflet si pentru un alt copil, bolnav pe un pat de spital sau aflat intr-un centru special pentru copiii afectati psiho-motor, pentru ca vom directiona donatia catre micutii care-si traiesc copilaria in tristete, din pacate", a precizat Andreea Marin Banica pentru Stiri.Acasa.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare