Vedete din Romania

#tv #crima #mihaela runceanu

Ucigasul Mihaelei Runceanu se confeseaza

Au trecut 20 de ani de la asasinarea Mihaelei Runceanu iar in acest timp s-a vorbit mereu despre crima care a zguduit viata mondena a acelor vremuri. Dar in acest an, ucigasul vedetei, daniel cosmin stefanescu s-a decis sa vorbeasca despre ce s-a intamplat in acea perioada.

Criminalul Mihaelei Runceanu nu este insa singurul care vorbeste despre evenimentele din octombrie – noiembrie 1989. Unul dintre politistii, atunci militieni, care au anchetat cazul mortii cantaretei, Costica Ionescu, a povestit pentru Libertatea cum au fost cat pe ce sa aresteze o alta persoana si cat a durat prinderea adevaratului criminal.

"Era miercuri, 1 noiembrie. La cinci fara zece dimineata sunt sunat acasa, iar colegul de la celalalt capat al firului imi zice sec: "A fost omorata Mihaela Runceanu ". Apoi imi da o adresa. Cand am ajuns acolo, am intrat prin fumul gros din camera si am vazut-o pe Mihaela intinsa pe pat, cu fata in sus. Figura ii era arsa, iar cand am dat la o parte plapuma care o acoperea am vazut ca si pe maini erau basici mari de arsuri. In jurul gatului avea infasurat un cordon pe care asasinul il petrecuse de mai multe ori si apoi il innodase", a povestit Costica Ionescu, pentru Libertatea.

Pentru rezolvarea cazului au fost mobilizati 30 de militieni de la Omoruri, de la Evidenta Populatiei, de la sectiile 2, 4 si 12 din Capitala. Primul suspect pe lista a fost o femeie pe care oamenii legii au gasit-o langa casa artistei. “Am aflat ca militienii de la Sectia 12 gasisera o femeie, la doi pasi de blocul Mihaelei, care, cu doua valize in maini, statea pe o banca. Aveam sa stabilim ca fata statuse cu chirie la artista si ca tocmai fusese data afara din casa de cantareata in urma unei discutii. Avand in vedere ca femeia tot vorbea de un barbat, un anume Dan, care ar fi asistat la cearta dintre ele, dar despre care spunea ca nu l-a vazut prea bine, toti au crezut ca ea este asasina si ca blufeaza. Eu am presimtit ca nu e ea... Am anchetat- o si am aflat de existenta unei agende, a Mihaelei, in care am gasit numele unor personaje care, regulat, ii furnizau artistei casete video . Apoi, chiriasa si o alta persoana au recunoscut din fotografiile a vreo 10-15 suspecti figura asasinului. L-am prins in 20 de ore”, a adaugat militianul, acum colonel in rezerva.

Daniel Cosmin Stefanescu a fost arestat si anchetat. El a marturisit ca a luat din casa cantaretei tot ce era de valoare – aparatura electronica, tigari, cafea, haine si incaltaminte, bijuterii si chiar si un pachet de carne din frigider. Toate bunurile au fost ingramadite in saci si urcate in Dacie, in care el, sofer, abia a incaput.

Criminalul a spus ulterior ca regreta ca a cunoscut-o pe Mihaela Runceanu. El va povesti diseara la Pro TV despre crima si viata lui de dupa aceasta etapa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului