Vedete internationale

#sinucidere Linkin Park #efecte sinucidere Chester Bennington #Chester Bennington sinucidere #chester bennington

Chester Bennington, sinucidere dupa "modelul" Chris Cornell! Ce este “copycat effect”?

Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, care a fost gasit spanzurat, joi dimineata, intr-o vila din Palos Verdes Estates, Los Angeles, s-a sinucis, in aceeasi zi si in acelasi mod ca si prietenul sau apropiat Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, transmite The Mirror.

Decesul lui Chester Bennington a fost confirmat de colegul sau de trupa Mike Shinoda, care a scris pe Twitter: “Socat si trist, dar este adevarat. O declaratie oficiala va aparea imediat ce vom avea una”.

La ora cand Bennington era gasit spanzurat, Linkin Park lansa ultimul videoclip al formatiei, “Talking to Myself”. 

Conform politiei, Bennington a fost gasit fara suflare joi dimineata cu putin inainte de 9:00. Videoclipul a fost lansat la ora locala 9:01, inainte ca stirea despre decesul cantaretului sa fie data publicitatii.

De-a lungul timpului, Chester Bennington s-a confruntat cu dependenta de alcool si droguri. Chester Bennington a vorbit despre deshis faptul ca a luat in considerare sinuciderea in anumite momente ale vietii sale, unul dintre ele fiind perioada divortului de Samantha Marie Olit din 2005.

Versurile scrise de Chester Bennington indicau tenta depresiva a cantaretului.

Specialistii atrag atentia ca sinuciderea celebritatilor poate sa-i impulsioneze si pe alti oameni la acelasi gest. Este vorba despre “copycat effect”, iar multe studii au aratat ca, cu cat o sinucidere devine mai cunoscuta, cu atat este mai probabil ca oamenii sa recurga la acelasi gest. Cercetarile indica faptul ca persoanele care sunt cele mai susceptibile de a se sinucide sunt cele de aceeasi varsta si sex cu celebritatea care si-a luat viata.

Dr. Jill Harkavy-Friedman, vicepresedinte al Fundatiei Americane pentru Prevenirea Suicidului, a declarat pentru ATTN ca persoanele care sunt cele mai susceptibile la incercari de sinucidere dupa o sinucidere a celebritatilor sunt cele care au fost deja expusi unui risc ridicat; Sinuciderea unei celebritati ii poate determina sa creada ca sinuciderea este singura lor optiune.

Specialistul recomanda ca, in cazul in care un cunoscut  sufera de abuz de substante, daca este profund deprimat sau daca se izoleaza, sa le oferiti suportul vostru. „Cel mai rau lucru care se poate intampla este ca ei  sa constintizeze ca vor fi bine si vor sti ca va pasa de ei. Altfel creste sentimentul de izolare pe care il simt oamenii care sufera de acest tip de durere”.

Este important ca membrii familiei si prietenii celor care ar putea fi sinucideri sa intervina inainte de a fi prea tarziu!  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare