Vedete internationale

#botez Printul Louis # Regina Elizabeth a II-a #kate middleton

Motivul pentru care Regina Elizabeta a II-a a lipsit de la botezul printului Louis VIDEO

Printul Louis, el de-al treilea copil al printului William si al ducesei de Cambridge, a fost botezat luni, la capela regala de la palatul Saint James din Londra, insa regina Elizabeth a II-a, in varsta de 92 de ani, si printul consort Philip, in varsta de 97 de ani, nu au participat la eveniment.

Decizia de a nu participa la botez nu ar avea legatura cu starea de sanatate a reginei, ci cu programul incarcat al acesteia si ar fi fost luata cu mult timp inainte de eveniment. Suverana si sotul ei urmau sa se intoarca luni la Londra de la domeniul privat Sandringham.

Printul Louis, in varsta de 11 saptamani, a fost botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

Copilul a fost adus la capela de mama sa si a adormit imediat ce a ajuns in lacasul de cult.

Din partea familiei regale au participat la botez tatal printului William, printul mostenitor Charles, si sotia acestuia, ducesa Camilla, printul Harry si sotia sa, ducesa Meghan, si fratii micutului, printul George si printesa Charlotte.

De asemenea, au participat bunicii materni ai copilului, Michael si Carole Middleton, si sora ducesei Catherine, Pippa, cu sotul acesteia, James Matthews.

Cei sase nasi sunt prieteni si rude ale lui William si Kate. Printre acestia se numara Guy Pelly, prieten al fratilor William si Harry, Nicholas van Cutsem, un apropiat al familiei regale, dar si Lucy Middleton, verisoara a ducesei Kate.

La botez, printul Louis a purtat aceeasi tinuta cu care au fost imbracati fratii sai, printul George si printesa Charlotte, cand au fost botezati. Este vorba despre o replica a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, printesa Victoria, din 1841, devenita intre timp tinuta oficiala la botezurile membrilor familiei regale. Prea fragila pentru a mai fi imbracata in prezent, istorica piesa este conservata in arhivele familiei, dar, din 2008, o replica a acesteia, realizata integral manual, din dantela si satin, este disponibila pentru noii mostenitori.

Dupa botez, oaspetii au participat la o receptie organizata de printul William si ducesa Catherine.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului