Vedete internationale

# a murit marina sturdza #marina sturdza #. regele mihai #casa regala

Printesa Marina Sturdza a murit. Care este starea de sanatate a Regelui Mihai

Una dintre cele mai indragite figuri, Marina Sturdza, o printesa in adevaratul sens al cuvantului, a murit, duminica, la resedinta sa din New York. Avea doar 65 de ani, insa de mult timp suferea de o boala care a macinat-o incet. Nu s-a plans niciodata, iar toti cei care au cunoscut-o nu au despre ea decat cuvinte de lauda. 

Jurnalista, vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, director UNICEF, filantrop, Marina Sturdza a avut o viata care trezeste respectul in oricine, demna de titulatura pe care o purta. O adevarata printesa, de o modestie fantastica, descendenta uneia dintre cele mai vechi familii romanesti a plecat in exil la varsta de doar 3 ani. A trait multi ani in Canada, dar dupa 1990 a revenit in Romania. 

"Noi suntem, până la urmă, cei care au fost şterşi din cărţile de istorie. Eu, însă, am fost atât de bine primită de generaţiile tinere, cu atâta delicateţe şi cu atâta generozitate, încât cred că există speranţă. Nu sunt genul care să facă precizări cu privire la titlurile nobiliare, am vorbit rar despre acest lucru de-a lungul timpului. În primii ani de viaţă nici măcar nu l-am menţionat vreodată. Cine ştie, ştie, iar cine nu, poate că nici nu trebuie să ştie", spunea Marina Sturdza, în timpul vieții.

In acelasi timp, Regele Mihai, diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică, se afla in continuare la Lausanne. El s-a retras din viata publica odata cu operatia pe care a suferit-o. Pe 25 octombrie, acesta va implini 96 de ani. "Principesa Maria se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai, în preajma zilei de naştere a Majestăţii Sale. Alteţa Sa Regală petrece câteva zile la reşedinţa privată a tatălui ei. Majestatea Sa continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obişnuit al ultimelor luni”, a anunţat Casa Regală duminică.

Foto: Arhiva personala

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare