Vedete internationale

#film plagiat #condamnare regizor #plagiat #luc besson

Regizor urias, condamnat pentru plagiat

Cineastul francez Luc Besson a fost condamnat pentru plagierea unui film. Pedeapsa este insa una destul de blanda pentru cunoscutul om de film: va trebui sa plateasca daune in valoare de doar 80.000 de euro.

EuropaCorp, societatea de producţie deţinută de Luc Besson, a fost condamnată de o instanţă din Paris să îi plătească 80.000 de euro regizorului John Carpenter, pentru plagierea unor scene dintr-un film realizat de Carpenter, intitulat "New York 1997". Acesta din urma l-a dat în judecată pe Luc Besson, susţinând că filmul acestuia din urmă "Misiune pe MS One/ Lock Out", care a avut premiera în 2012, continea scene şi detalii similare cu un film al lui Carpenter aparut pe piata in 1981.

Condamnarea datează din luna mai, însă informaţiile în acest sens au fost făcute publice abia miercuri, potrivit 20minutes.fr, iar Besson ar fi facut apel.

Cotidianul Libération citat de Mediafax precizează că Luc Besson mai este implicat într-un caz similar. Scenaristul Robert Mark Kamen (cunoscut pentru peliculele "Karate Kid" şi "Taken") l-a acuzat de plagiat pe Luc Besson, in cazul filmului "Colombiana".

Foto: hepta.ro

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol este "responsabil" pentru pelicule de succes ca "Metroul", "Marele albastru", "Nikita",  "Taxi" şi "Curierul". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului