Vedete internationale

#teorii ale conspiratiei #printesa diana #relatii Printesa Diana #deces Printesa Diana

10 teorii ale conspiratiei privind moartea Printesei Diana

Pe 31 august 1997, Printesa Diana si iubitul ei, milionarul Dodi Al Fayed isi pierd viata intr-un cumplit accident de masina, petrecut in tunelul Alma din Paris. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, si chiar daca viata familiei regale britanice si-a urmat cursul firesc, au ramas o multime de intrebari fara raspuns din aceasta tragedie, si de aici si multe teorii ale conspiratiei prinvind moartea „Printesei Inimilor“. Iata cateva dintre cele care inca mai circula.

 

1. Charles nu se putea recasatori daca Diana ramanea in viata

Insasi Diana este cea care a facut cunoscut acest aspect al casatoriei ei cu printul Charles. Intr-o scrisoare transmisa majordomului ei, Lady Di i se confesa acestuia spunandu-i ca simte ca se pune la cale un accident de masina in care ea sa isi piarda viata, pentru ca Charles sa se poata recasatori apoi.

2. Familia regala nu era de acord cu relatia Dianei

Printesa Diana si iubitul sau, milionarul Dodi Al Fayed, si-au pierdut impreuna viata in teribilul accident din Paris. Cei doi urmau sa se casatoresaca si potrivit zvonurilor Lady Di era insarcinata atunci cand s-a petrecut accidentul. Una dintre teoriile care au circulat a fost si aceea potrivit careia, familia regala britanica nu ar fi fost de acord ca mama celor doi mostenitori ai coroanei britanice, sa se recasatoreasca cu un musulman.

3. Doctorii din Franta au ascuns sarcina Printesei Diana

Medicii legisti au efecuat rapid autopsia Printesei Diana, fapt ce a scos din discutie efectuarea unui test de sarcina. In Franta, efectuarea unor analize pentru depistarea sarcinii nu face parte dintre procedurile standard in cazul in care mama este deja decedata, fapt ce a lasat loc pentru aparitia suspiciunilor.

4. Soferul Dianei era informator al serviciilor secrete

Despre Henri Paul s-a spus ca obisnuia sa furnizeze informatii catre MI6, serviciul secret britanic, fiind considerat complice la accident. Aceasta teorie nu a stat prea mult timp in picioare din cauza lipsei de credibilitate a sursei care a lansat pe piata aceste zvonuri.

5. Serviciul secret a condus masina Dianei in tunel, apoi a orbit soferul

Soferul Dianei conducea pe ruta obisnuita de la hotelul Ritz la apartamentul lui Al Fayed, dar la un moment s-a petrecut o deviere ciudata. Cand a intrat in tunel, Paul a fost orbit de o lumina puternica si a pierdut controlul masinii.

6. Guvernul Statelor Unite o urmarea pe Printesa Diana

Alte teorii ale conspiratiei sustin ca si guvernul american ar fi fost implicat in moartea Dianei. Se pare ca Lady Di ar fi fost interceptata de CIA si Agentia Nationala de Securitate. Totodata se pare ca exista la acea vreme si un dosar care continea mai mult de 1000 de pagini cu informatii despre Printesa.

7. Soferul consumase bauturi alcoolice

In momentul accidentului a circulat si zvonul ca soferul era beat si din aceasta cauza s-a produs tragedia. Aceasta teorie s-a infirmat insa rapid.

8. Diana nu a primit ingrijirile medicale care i-ar fi salvat viata

Unii sunt de parere ca medicii francezi nu au facut tot posibilul sa o salveze. Diana a murit in ambulanta, in drum spre spital. Conform procedurii franceze, paramedicii fac tot posibilul sa salveze victima la fata locului si in functie de evolutie decid transferul la spital, ceea ce este diferit de felul in care actioneaza medicii britanici. Aceasta procedura a dat nastere controverselor, fiind multi care au sustinut ca s-a intarziat intetionat transportarea Printesei Diana la spital.

9. Garda de corp stia ca urmeaza sa fie asasinata

Tatal lui Dodi Al Fayed a sustinut atunci ca Trevor Rees-Jones, bodyguard-ul Dianei si al iubitului ei, stia ca se pune la cale un accident si nu a facut nimic sa impiedice tragedia.

10. Paparazzi acuzati de complicitate

In momentul accidentului, masina in care se afla Diana era urmarita de paparazzi, de aici aparand imediat zvonurile ca acestia au fost complici in acest scenariu morbid.

Sursa foto: hellomagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare