Vedete internationale

#peter otoole #vedete extern #deces Peter O'Toole

A mai murit o legenda a filmului. Ce nu stiai despre Peter O'Toole

Celebrul actor Peter O'Toole a murit sambata, la varsta de 81 de ani, intr-un spital din Londra. O'Toole a devenit cunoscut in lumea intreaga datorita rolului din pelicula "Lawrence al Arabiei" (1962).

 

Actorul Peter O'Toole, nominalizat de opt ori la Premiile Oscar, a fost fiul unui agent de pariuri irlandez. El si-a petrecut copilaria si tineretea in Anglia. La terminarea liceului a devenit jurnalist, in cadrul serviciului de comunicatii din Marina Regala britanica, inainte de a deveni actor.

Ulterior, el a urmat cursurile Academiei regale de arte dramatice in compania lui Albert Finney, Alan Bates si Richard Harris, viitori actori faimosi.

Peter O'Toole a urcat pe secena pentru prima oara la varsta de 17 ani, la Londra, jucand in drame de Shakespeare, apoi a jucat in pelicula "Lawrence al Arabiei", in regia lui David Lean, cu care a dat lovitura.

In anii '70 se confrunta cu o boala grea

In anii 1970, Peter O'Toole s-a confruntat cu o perioada dificila. El a fost diagnosticat cu cancer la stomac. Medicii au crezut initial ca problemele de sanatate ale actorului au pornit de la consumul exagerat de alcool, insa, in urma unor analize amanuntite, s-a dovedit ca suferea de cancer la stomac, boala, pe care, surprinzator, a reusit sa o invinga.

Actorul irlandez Peter O'Toole s-a retras din lumina reflectoarelor in iulie anul trecut, anuntandu-si retragerea printr-un comunicat extrem de emotionant.

"Pentru mine, a sosit timpul sa arunc prosopul. Sa ma indepartez de scena si de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni. Viata mea profesionala de actor - pe ecran si pe scena - mi-a adus sprijinul publicului, implinire emotionala si confort material. M-a adus in contact cu oameni minunati, prieteni buni cu care am impartasit destinul inevitabil al tuturor actorilor: esecurile si succesele. Totusi, cred ca fiecare trebuie sa decida el insusi cand vine vremea sa se retraga. Din acest motiv imi iau adio de la meserie, cu ochii uscati si cu o gratitudine profunda", a transmis actorul fanilor sai.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului