Vedete internationale

#Eurovision 2016 # castigator eurovision #eurovision

Ea este castigatoarea Eurovision 2016!

Ucraina a fost marea castigatoare aseara la Stockholm. Cantareata Jamala a plecat acasa cu marele premiu Eurovision 2016, care s-a desfasurat in Stockholm, in Suedia.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Australia si Rusia. Jamala a impresionat publicul european cu piesa „1944”, care vorbeste despre deportarile tatarilor din Crimeea in vremea lui Stalin si este inspirata din soarta familiei interpretei, a carei bunica a fost deportata din Crimeea, impreuna cu cei cinci copii ai ei.

In total, 240.0000 de tatari din Crimeea au fost dezradacinati si deportati in 1944, anul care da si titlul piesei. Multi dintre acestia nu au supravietuit drumului.


Cantareata Jamala a obtinut 534 de puncte in urma voturilor publicului din tarile participante, urmata de Australia cu 511 puncte si Rusia, cu 491 puncte. Oficiali politici de la Moscova si din Crimeea au protestat vizavi de aceasta alegere destinata, potrivit lor, sa denigreze Rusia, dupa ce aceasta a anexat, in martie 2014, peninsula ucraineana Crimeea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului