Vedete internationale

#deces George Segal #a murit George Segal #actor George Segal #George Segal

Lumea filmului in doliu! A murit actorul George Segal, castigator al premiilor Oscar si Globul de Aur

Celebrul actor american George Segal a murit la varsta de 87 de ani, in California. Anuntul a fost facut de sotia acestuia, Sonnia, care a precizat ca actorul a murit dupa o operatie de de bypass cardiac.

Celebrul actor american a debutat in lumea filmului in 1960 si a avut o cariera infloritoare. A fost nominalizat de mai multe ori la premiile Oscar si Globurile de Aur, pe care le-a si castigat.

Cine a fost George Segal

George Segal s-a nascut pe 17 februarie 1934 intr-un orasel din statul New York. A debutat in lumea filmului la inceputul anilor 1960 cu un rol secundar in “The Longest Day”, o fresca epica din 1962 despre Debarcarea din Normandia. Principalele sale roluri au venit insa cativa ani mai tarziu, odata cu filmul “Who's Affraid of Virginia Woolf?”, in care a jucat alaturi de giganti ai cinematografiei, precum Elizabeth Taylor si Richard Burton.

In 1967, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru interpretarea sa din filmul “Who's Affraid of Virginia Woolf?”

A interpretat roluri principale sub coordonarea unor regizori legendari precum Stanley Kramer, in 1965, in filmul “Ship of Fools”, si Sidney Lumet, cu care a colaborat in 1968 la filmul “Bye Bye Braverman”, jucand in peste 50 de filme pana in 2010. 

Pe langa nominalizarea la Oscar, George Segal a primit si Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie, in 1974, pentru “A Touch of Class”. Are in palmares inca un Glob de Aur, primit in 1965 la categoria “cel mai bun actor debutant” pentru rolul interpretat in filmul “The New Interns”.

George Segal a fost cunoscut si pentru rolurile sale din productii de televiziune, jucand in special in sitcom-uri. A fost distribuit in serialul “Just Shoot Me!”, intre anii 1997 si 2003, iar incepand din 2013 a interpretat personajul Pops Solomon in serialul “The Goldbergs”. 

Sursa foto: variety.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare