Vedete internationale

#michael schumacher #vedete extern # accident michael schumacher #coma Michael Schumacher #revenire Michael Schumacher

Michael Schumacher: isi va mai reveni marele campion de Formula 1?

Lumea intreaga asteapta cu sufletul la gura un verdict final referitor la starea de sanatate a lui Michael Schumacher, accidentat grav la sfarsitul anului trecut. Isi va mai reveni vreodata septuplul campion mondial de Formula 1? Sau va ramane intr-o stare vegetativa permanenta?

Pronosticul in cazul fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher ramane rezervat. La peste o saptamana dupa ce medicii au inceput procesul de trezire din coma artificiala indusa, care presupune reducerea progresiva a cantitatii de sedative, Schumi, cum il alinta o lume intreaga, pare sa nu dea semne de revenire.

"Cu exceptia unor spasme reflex, Schumacher nu a raspuns stimulilor din testele facute de medici", noteaza presa germana.

O raza de speranta

Familia indurerata si speriata, dar si toti fanii lui Michael Schumacher, care se roaga pentru ca marele campion sa isi revina, nu trebuie sa isi piarda speranta. Conform medicilor de la Spitalul Universitar din Grenoble, unde Schumi se afla internat, fostul pilot de Formula 1 raspunde totusi la comenzi simple, precum clipitul, ceea ce poate fi considerat un semn de bun augur.

Totusi, avertizeaza specialistii, toti cei care il iubesc pe Schumi mai au de infruntat saptamani, poate chiar luni de agonie, intrucat trezirea din coma artificiala este un proces indelungat.

In acest context, este de parere Luke Griggs, purtator de cuvant al unei asociatii care se ocupa de ingrijirea celor afectati de traume craniene, "pentru familie, teama supravietuirii este inlocuita cu teama privind nivelul de recuperare".

Griggs a afirmat, de asemenea, ca primele reactii ale pacientilor treziti din coma arficiala sunt clipitul ochilor (remarcat deja in cazul lui Michael Schumacher), urmate de raspunsul la stimulii durerosi si, intr-un final, de rostirea primelor vorbe.

Citeste si: Suleyman Magnificul revine! Cine sunt actorii indragitului serial in realitate?

Ce il asteapta acum pe Schumi?

Starea lui Michael Schumacher, desi stabila, continua sa fie extrem de delicata, iar medicii raman rezervati. Ajuns in cea de 44 zi de coma, Schumi ii are alaturi in permanenta pe cei dragi, sotia Corinna, cei doi copii, Gina Marie si Mick, fratele Ralf, dar si pe prietenii apropiati, care stau cu randul la capataiul marelui campion.

Sotia lui este cea care petrece cel mai mult timp alaturi de Schumi si ii vorbeste, pentru a-l ajuta sa se trezeasca. "Suntem siguri ca vocile familiare au un efect linistitor pentru el. Ii dau un sentiment de siguranta si il vor ajuta sa nu renunte la lupta", considera neurochirugul Heinzpeter Moecke, citat de Bild.

Citeste si: Catalin Botezatu, dezvaluire-soc despre Victor Slav


Sursa foto:carthrottle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului