Vedete internationale

#vedete extern #Papa Francisc #momente memorabile 2013 #nastere print George #deces Nelson Mandela

Momente memorabile in 2013 in lume

Anul 2013 a fost unul plin de evenimente memorabile, cu o semnificatie istorica extrema. Unele au fost emotionante si au entuziasmat o lume intreaga, iar altele au fost deprimante si extrem de nefericite. Iata care au fost momentele memorabile in lume de anul acesta.

1. Alegerea Papei

Alegerea noului Papa Francisc, pe 13 martie 2013 a fost un moment cu impact pentru intreaga lume, dar si unul de o profunda semnificatie istorica. Anuntul numirii a venit cu avalansa de mesaje pe Twitter, pagina oficiala a Papalitatii de pe aceasta retea de socializare inregistrand nu mai putin de 7 milioane de tweeturi, ce au avut o frecventa de 130.000 de mesaje pe minut. Aceasta reactie a oamenilor a fost inca o dovada a faptului ca lumea a fost extrem de interesata de acest eveniment remarcabil.

Papa Francisc, pe numele sau real Jorje Mario Bergoglio, are 76 de ani, si este primul papa din America Latina. El s-a remarcat prin pozitii teologice conservatoare, condamnand avortul, eutanasia, homosexualitatea si pledand pentru justitie sociala.

2. Nasterea printului George

Pe 3 decembrie 2012, Palatul St. James anunta ca Ducesa de Cambridge este insarcinata cu primul copil al cuplului regal. Aceasta veste a creat o adevarata isterie in intreaga lume, iar nasterea micului print a atras atentia intregii mass-media, la scara larga.

Micul print, George Alexander Louis, s-a nascut pe 22 iulie 2013, iar venirea sa pe lume a fost celebrata cu mult fast pe tot globul. Orice etapa prin care trecea micul print sau cele mai inocente gesturi ale cuplului regal nasteau povesti uimitoare.

Acest moment a ramas bine intiparit in memoria tuturor oamenilor, in special in cea a britanicilor, care faceau de mult presiuni asupra cuplului regal pentru a le aduce un mostenitor.

3. Moartea lui Nelson Mandela

Un alt moment memorabil in 2013, insa foarte trist a avut loc pe 5 decembrie, cand a incetat din viata liderul sud-african Nelson Mandela, un om care a schimbat o lume intreaga prin lupta sa acerba in ceea ce priveste dezmembrarea mostenirii apartheidului, combaterea rasismului, a saraciei si a inegalitatii.

Moartea sa a fost primita cu multa durere de lumea intreaga, insa sacrificiile pe care le-a facut Nelson Mandela vor ramane mereu in memoria intregii omeniri.

Sursa foto: usmagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare