Vedete internationale

# Jane Fonda violata #vedete extern #showbiz #jane fonda

O mare actrita recunoaste ca a fost violata in copilarie

Actrita americana Jane Fonda, in varsta de 79 de ani, a vorbit pentru prima oara despre trauma vietii sale: a fost abuzata sexual in copilarie!

“Pentru a va arata cat de mult le afecteaza patriarhatul pe femei: am fost violata, am fost abuzata sexual in copilarie si am fost concediata pentru ca nu am vrut sa fax sex cu seful meu. Intotdeauna am crezut ca aceste lucruri s-au intamplat din vina mea; ca nu am facut sau spus ceea ce trebuia”, a declarat Jane Fonda pentru publicatia Edit.   

„Stiu fete tinere care au fost violate si nici nu stiau ca a fost un viol. Se gandesc probabil s-a intamplat pentru ca nu am spus nu destul de bine. Unul din cele mai bune lucruri la miscarea feminista este cum ne-a ajutat sa realizam ca violul si abuzul nu se intampla din vina noastra. Am fost violate si nu este in regula.“

“Am crescut in anii '50 si mi-a luat o lunga perioada de timp pentru a aplica feminismul in viata mea. Barbatii din viata mea au fost minunati, dar au fost victimele unui sistem de convingeri (patriarhale). Nu m-am simtit pusa in valoare”, a adaugat actrita care in 2001 a infiintat The Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health, o asociatie care contribuie la prevenirea sarcinilor in randul adolescentelor.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului