Vedete internationale

#avere regi #vedete extern #Palatul Buckingham #showbiz #casa regala

Print si cersetor, varianta moderna. Cat de bogati sunt regii si reginele din ziua de azi

Te-ai gandi, probabil, ca cea mai bogata regina este Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Ei, bine, nici gand de asa ceva. Dintre dinastiile Europei, cea mai bogata este familia regala a micutului principat Liechtenstein. Iar lucurile inedite nu se opresc aici!

Cei mai bogati

Sursa foto: autographsofleo.blogspot.com

Suveranul microstatului Liechtenstein, Printul Hans Adam al II-lea, are o avere estimata la 4,9 miliarde de lire sterline, scrie dailymail.co.uk. Banii provin, in principal, de pe urma LGT Bank, un grup financiar privat administrat chiar de familia princiara.

Sursa foto: royalcorrespondent.com

In schimb, conturile private ale Reginei Angliei insumeaza doar 295 de milioane de lire sterline. Chiar daca locuieste in faimosul Palat Buckingham, averea sa paleste in fata celei pe care o detine Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei, spre exemplu: 30 de miliarde de lire sterline.

CITESTE SI:

Mihaela Radulescu, transformata de prea mult sport
Klaus Iohannis a fost dat in judecata de sotia sa!
Si-au dat din nou mana. Top 3 impacari din showbiz la care nu mai spera nimeni

 



Cei mai costisitori


Sursa foto:galleryhip.com

31 de milioane de lire sterline cheltuieste anual pentru intretinere familia regala a Olandei. Aici sunt incluse atat indemnizatiile cu caracter personal ale regelui si reginei, care insumeaza in jur de 5,4 milioane de lire, dar si cheltuielile pentru deplasari, receptii sau intretinerea palatelor. Regele Willem-Alexander si Regina Maxima au reusit sa adune si o avere personala de 131 de milioane de lire sterline.

Cel mai vast palat

Sursa foto: residenciacardenalspinola.com

Cu 3.418 camere, Palacio Real, resedinta familiei regale a Spaniei, este cotata drept cea mai mare din lume apartinand unei dinastii. Spre comparatie, jurnalistii britanici scriu ca Palatul Buckhingham are doar 722 de incaperi.

Sursa foto:popsugar.com

Regele Felipe si Regina Letizia ai Spaniei sunt insa printre cei mai saraci monarhi ai Europei, avand o avere personala de doar 3,2 milioane de lire sterline.

Cel mai bogat print


Sursa foto: bumimmusese.blogspot.com

Printul Albert al II-lea de Monaco este considerat de editorii prestigioasei reviste Forbes drept cel mai bogat print din Europa, cu o avere de un miliard de lire sterline.

Sursa foto: storyclash.com

Fiul sau, Printul Jacques Honoré Rainier, in varsta de doar o luna, a fost deja proclamat oficial ca mostenitor al coroanei din Monaco. El va trebui insa sa imparta averea familiei cu sora sa geamana, Printesa Gabriella.

Cel mai bogat rege fara regat

Sursa foto: vebidoo.de

Albert, Printul de Thurn si Taxis, se afla pe lista celor mai tineri miliardari din lume, cu o avere de doua miliarde de lire sterline, asta desi este numit si "printul fara regat".

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare