Blog de vedeta

#antrenament #regim alimentar #superbike #blog de vedeta #kick-boxing

Catalin Cazacu, multiplu campion la SuperBike: Nu-i de ajuns sa mergi la sala, trebuie sa te implici 100%

 Primesc foarte des intrebari despre antrenamentul meu, despre cum ma pregatesc in saptamanile de dinaintea competitiilor, dar mai ales despre cum ma mentin in forma in restul anului. Intotdeauna am crezut ca este mai usor sa-ti pastrezi tonusul decat sa "derapezi" si sa te chinui sa-ti reintri in forma inainte de sezon. Desigur, cu toate tentatiile si cu ritmul de viata nebun al marilor orase, nu-i intotdeauna usor sa ma tin de treaba.
 
Ca sa trec direct la ce va intereseaza, pun foarte mult accent pe cardio. Imi place sa alerg, mi se pare si placut si eficient, iar mersul cu bicicleta e, de asemenea, printre activitatile mele favorite. Cand fac antrenamente in sala de forta, le fac in regim de circuit. Pe langa sala, este foarte importanta hidratarea: beau 2-3 litri de apa pe zi, cateodata cu forta.
 
Cat despre alimentatie, pot sa mananc orice, oricand, cata vreme fac miscare si ma tin de un program clar de antrenament. Tine mult si de metabolism, ce-i drept, de aceea va sfatuiesc sa discutati cat se poate de deschis cu antrenorul de la sala unde mergeti si poate si cu un nutritionist, pentru a vedea ce se poate imbunatati in regimul alimentar si in stilul vostru de viata.
 
Recunosc, marea mea problema in acest moment sunt noptile nedormite, e destul de greu sa-mi impart timpul intre toate proiectele si mai vreau sa si ies, sa nu simt ca trece viata pe langa mine in vreme ce ma straduiesc sa rezolv diverse chestiuni. Acum ca am intrat in linie dreapta pentru noul sezon (mai sunt doua luni), voi reduce pe cat posibil noptile albe din program si ii voi da organismului meu mai mult din tot ce are nevoie, incepand cu odihna.
 
De ani buni, practic si kick-boxing, un sport care ma ajuta sa ma mentin activ si ma ajuta inclusiv pe plan psihic. Acasa, la Timisoara, ajunsesem sa fac cate trei antrenamente pe saptamana si ma simteam extraordinar. Am in plan sa-mi reiau acest program, mai ales ca mi-e dor de acea energie si stare de bine pe care le aveam dupa un antrenament intens.

Bineinteles, lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par si nu e de ajuns sa te DUCI la sala sau sa practici un sport, trebuie sa te si implici 100%, sa fii trup si suflet acolo cand iti faci exercitiile: telefonul pe silent, mintea limpede, concentrarea la maxim... si, in timp, corpul tau va fi mandru de tine!

Facebook - peste 1.800 de fani

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare