Blog de vedeta

#Navi #showbiz #blog de vedeta

NAVI: Arta de-a vedea frumosul din oameni

Spunea un prieten acum cateva zile: “Lui NAVI hai sa nici nu-i mai cerem parerea. Ei totul i se pare frumos”. Aud asta tot mai des, desi cred ca nimic nu-i mai departe de adevar. Da, decat sa spun ceva de rau, mai bine tac. Decat sa imi dau cu parerea ca sa para ca stiu despre ce vorbesc, mai bine critic constructiv - atunci cand am motive. Decat sa vad ce e prost si ce nu merge, ma concentrez mereu pe ce e frumos, pe ceea ce inspira, pe ceea ce da aripi unui om.

Am facut demult aceasta alegere, inconstient, apoi a devenit o parte din mine, o mantra, un principiu dupa care imi traiesc viata: sa fiu pentru altii ceea ce nu a fost nimeni pentru mine. Sa fac pentru cei de langa mine ceea ce nimeni nu a facut cand aveam eu nevoie. Sa rasplatesc binele cu bine si raul cu indiferenta.

Cand un amic muzician ma intreaba ce parere am despre noua lui piesa, nu ma apuc sa carcotesc romaneste si sa-i zic ce as schimba eu sau ce as vedea altfel. Ar fi chiar penibil, mai ales daca-mi spune ca o lanseaza maine. Cand un client falseza la studio, nu-i spun “auleeeeeu, tu nu te auzi? imi sangereaza urechile de cat de prost ai cantat”, ci “hai sa mai incercam o data, dar ai grija la nota aceea...”. Nu cred si nu cred c-am sa invat sa cred catrebuie sa darami un om ca sa-l ridici de jos. Ca trebuie sa-l faci sa se simta un zero ca sa-l ajuti sa devina “cineva”.

In orice om, eu vad o samanta de minune. Vad scanteia de geniu in colegii mei, care uita uneori cat de pretioasa e muzica lor si se pierd intr-o goana nesfarsita pe ideea “sa facem un hit, acum, sa intre pe radio si sa facem baaaani”. Vad puterea din sufletul unei femei care sta intr-o relatie trista, pentru ca inima o tine captiva inca - nu ii spun “lasa-l, proasto”, ci “voi fi aici, orice decizie ai lua”. Vad curajul nebun din ochii prietenei mele, care s-a apucat de scoala de asistente la putin peste 30, super-mom si sotie devotata, si a ajuns sefa de promotie in timp ce se indoia la fiecare pas ca le poate face pe toate.

Se spune ca prietenii de pastrat sunt cei care-ti spun adevarul in fata. Adevarul e, insa, o notiune atat de subiectiva... Eu n-am sa-ti spun niciodata ca ceea ce faci e penibil, ca visul tau e imposibil, ca stiu eu 5000 de metode sa-ti faci meseria mai bine, sa slabesti mai rapid, sa-ti gasesti un iubit, sa dai lovitura sau mai-stiu-eu ce. Eu am sa-ti spun atat: CRED IN TINE. O fi si o arta, sa vezi frumosul din oameni atunci cand oglinda lor e aburita de indoieli...

Foto: Sorin Marinescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare