Showbiz

#leonardo dicaprio #vedete extern #oscar 2014 #castigatori oscar 2014 #cel mai bun actor oscar

Cum a reusit Matthew McConaughey sa-l lase fara Oscar (din nou) pe Leonardo DiCaprio

Marele castigator al Premiilor Oscar 2014, pentru cel mai bun actor, a fost Matthew McConaughey, pentru rolul interpretat in pelicula "Dallas Buyers Club", in care intruchipeaza un electrician bolnav de SIDA. La distanta foarte mica de Matthew McConaughey s-a aflat insa celebrul actor Leonardo DiCaprio, care spera, dupa patru nominalizari la aceasta categorie, sa puna mana pe mult-ravnita statueta.

Sanse egale, in doua filme magistrale

Desi la casele de pariuri Leonardo DiCaprio si Matthew McConaughey pareau sa aiba sanse egale pentru titlul de cel mai bun actor, criticii de film au spus inca de la inceput ca prestatia lui McConaughey a fost una legendara.

"Cred ca si peste 25 de ani, cand fanii se vor gandi la el, se vor referi imediat la Dallas Buyers Club. El face un rol extraordinar", au declarat critici de film ai televiziunii britanice BBC. 

Colegii de breasla ai actorului au ramas, de asemenea, profund impresionati de ambitia si prestatia pe care Matthew McConaughey le-a avut in "Dallas Buyers Club", pelicula care a primit nu mai putin de sase nominalizari la Oscar anul acesta.

"Nu am nici o legatura cu acest film, nu am luat parte la realizarea lui. Sunt doar o fana si mi-a placut cum a fost realizat si personajele jucate exceptional. E un film dificil de vazut, dar nu te poti opri. Te atrage in poveste si asta e ceva magic. Ultimul film care mi-a transmis aceasta stare a fost On the Waterfront! Iar tu, nebun ce esti, Matthew, sa slabesti in acest hal si sa arati asa... cred ca este ceva coplesitor. Jared Leto, ai fost extraordinar in fiecare secunda. Sunt mandra de tine. Nu am mai vazut un astfel de film de foarte multa vreme si sunt mandra sa spun asta tuturor. Iar tu, dragule, Matthew, daca nu castigi Oscarul, ti-l ofer pe al meu", a declarat actrita Liza Minnelli.

CITESTE SI

Povestile uimitoare ale romanilor de la Oscar 2014

Ce nu s-a vazut la Oscar 2014. Culisele show-ului

Giulia a pocnit un fan. Iata motivul!

"Dallas Buyers Club", provocarea vietii pentru Matthew McConaughey

Pentru Matthew McConaughey, rolul din "Dallas Buyers Club" a venit ca o noua provocare in cariera, de care avea nevoie de foarte mult timp."Mi-am dorit intotdeauna sa fiu tata. Si intr-o zi, mi-am dat seama ca viata mea este mai frumoasa decat viata mea profesionala. Cred ca atunci mi-am dat seama ca am nevoie de o provocare in cariera."

 "Dallas Buyers Club" a fost numit chiar copilul lui, deoarece dupa 20 de ani in care proiectul acestui film, inspirat dintr-un caz real, a tot fost refuzat, a ajuns in mainile lui McConaughey, care s-a implicat total in realizarea acestei pelicule, inclusiv financiar.

Astfel, scenariul, creat de Melisa Wallack, a ajuns in mainile a diversi actori, printre care si Brad Pitt si Ryan Gosling. Acesta a fost refuzat de 86 de ori, pana cand a ajuns la MConaughey, care, imediat ce a citit scenariul, a si scos din propriul buzunar un buget de 8 milioane de dolari pentru a fi ecranizat.

Aceasta pelicula i-a schimbat practic intreaga viata profesionala lui Matthew McConaughey, acesta ajungand, prin interpretarea acestui rol, la o reinventarea a intregii sale cariere. Prin acest rol, fostul dandy a demonstrat ca este cu adevarat talentat, mai ales ca pana la acest film, el a jucat mai mult in comedii romantice sau filme de actiune usurele.

Pentru rolul din aceasta pelicula, McConaughey nu doar ca a facut sacrificii imense in ceea ce priveste aspectul fizic, pierzand 25 de kg, ci a dus si o munca de cercetare continua, timp de cateva luni, pentru a intra cat mai bine in pielea lui Ron Woodroof, electricianul din Texas devenit un activist in favoarea celor bolnavi de SIDA.

Leonardo DiCaprio a ramas cu visul unui Oscar

Desi spera ca va da lovitura anul acesta cu interpretarea din pelicula "Lupul de pe Wall Street", Leonardo DiCaprio a ratat din nou statueta la care viseaza de ani buni. Chiar daca inainte de anuntarea castigatorului. DiCaprio parea destul de increzator, dupa anuntarea castigatorului, mina sa s-a schimbat rapid, parand usor dezamagit. Cu toate acestea, DiCaprio nu a uitat sa fie fairplay si l-a imbratisat si felicitat pe McConaughey pentru reusita sa. De altfel, cei doi au fost si colegi de platou in "Lupul de pe Wall Street", la care DiCaprio a lucrat cu legendarul Martin Scorsese. 

Rolul lui Jordan Belfort, de asemenea un personaj cat se poate de real care a inspirat filmul, i s-a potrivit manusa lui DiCaprio, considerat un petrecaret talentat la Hollywood. Chiar daca drama are accente de comedie, nimeni nu poate contesta rolul extraordinar facut de discipolul lui Scorsese. Mai mult, DiCaprio, care astfel si-a facut debutul ca producator, a demonstrat ca si Matthew McConaughey, ca nu mai este de mult doar un chip frumos la Hollywood, un barbat care frange inimi. 

  

Sursa foto: metro.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare