Vedete din Romania

#Eugen Cristea cariera #Eugen Cristea aniversare #Eugen Cristea #vedete intern #showbiz

Actorul Eugen Cristea, la 65 de ani: “Ma gandesc in fiecare zi la moarte”

Astazi, actorul Eugen Cristea, cunoscut publicului din Romania din piese de teatru si filme, dar si din postura de prezentator de televiziune, implineste 65 de ani, dar si 56 de cariera!

Putina lume stie ca Eugen Cristea a imbratisat initial o cariera tehnica. “Mi-a placut foarte mult matematica, mi-a placut enorm fizica, tatal meu era profesor de fizica si chimie, iar eu eram pasionat si aveam acasa un mic laborator de chimie, unde, din cand in cand, se mai produceau diverse explozii mici. Imediat ce am terminat liceul am dat admitere la Politehnica, un an am fost la Automatica si Calculatoare, lucru care avea sa-mi foloseasca in zilele noastre, cand, iata, nu te mai poti desprinde de aceasta blestematie de instrument. Apropo de Facebook, mi s-a intamplat la un spectacol la Teatru Masca sa intram in scena si la un moment dat sa trag cu coada ochiului si sa vad niste lumini albastre. Mi-am zis: „Vai, ce destept Malaimare, ce efecte a pus, nu le-am mai vazut pana acum.“ Dar cand m-am uitat mai atent am realizat ca toti erau cu telefoanele in mana, dupa doar 10 minute de spectacol ei erau toti albastri… Eu am observat un lucru si-l spun cu toata responsabilitatea: romanii nu mai stiu sa se bucure. Vezi diverse nunti la televizor, uita-te cu atentie si ai sa vezi prefacatoria. Daca te uiti la mireasa, pe langa faptul ca are o rochie care valoreaza cat salariul meu si viitoarea pensie pe zece ani, e mata ca expresie”, a marturisit Eugen Cristea intr-un interviu pentru Adevarul.ro.

Eugen Cristea a marturisit ca a trecut la Politehnica la Actorie pur si simplu. “Am luat hotararea de a da admitere la Actorie peste noapte, m-am pregatit exact zece zile, mi-a recomandat cineva un actor de la National, Victor Moldovan. Am fost la el, m-a pus sa citesc o poezie si mi-a zis: „Mai, avem probleme, nu stiu cum o sa intri tu cu vocea asta de cocosel.“ Dar eu am o anume expresivitate in miscare si atunci mi-a zis: „Trebuie sa profitam de faptul ca esti un viitor actor «miscacios».“ Si am facut o varianta a poeziei „Maturatorul“, a lui Jacques Prévert, pe pantomima. Pe vremea aia, in 1972 cand am dat eu examen, era bine, nu intrai cu pile. Pentru ultima proba pregatisem monologul lui Iordache din „D-ale Carnavalului“.  Acest personaj m-a urmarit de-a lungul vietii, il mai joc si acum”.

La sfarsitul interviului, indragitul actor a marturisit ca ca se gandeste in fiecare zi la momentul final, dar crede in reincarnare.

„Sa fiu complet sincer, ma gandesc in fiecare zi la moarte, dar fac parte din categoria celor care cred in reincarnare”. 

Sursa foto: Miscareaderezistenta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare