Vedete din Romania

#boala Valentin Uritescu #vedete intern #valentin uritescu #showbiz

Actorul Valentin Uritescu isi asteapta sfarsitul! “Sunt foarte bolnav, devin confuz...”

Bolnav de o forma de Parkinson de aproape 40 de ani, actorul Valentin Uritescu, in varsta de 75 de ani, si-a anuntat familia ca vrea sa fie inmormantat in satul natal, in judetul Alba.

„Sunt foarte bolnav (...). Acum nu ma pot concentra, iau multe medicamente, devin confuz... Cand ma voi petrece, voi fi carat rapid la Vinerea, unde m-am nascut, dar ma tem ca atunci nu va vorbi nimeni despre mine la TV. Nu prea am avut prieteni”, a marturisit Valentin Uritescu.

Valentin Uritescu sufera de la varsta de 36 de ani de sindrom extrapiramdal, boala degenerativa, care afecteaza sistemul nervos si se manifesta prin miscari involuntare si necontrolate la nivelul membrelor si capului.

Paradoxal, debutul bolii de care sufera Uritescu se leaga de un rol. „La Teatrul Tineretului din Piatra Neamt am primit primul meu rol de drama, aproape tragic, in piesa „Mai inainte de a canta cocosul”, de Ivan Bukovkan. Actiunea se petrecea in timpul razboiului, intr-o localitate ocupata de nemti. Un soldat german este impuscat. Comandantul trupelor de ocupatie alege zece localnici si-i inchide intr-o pivnita. Ostaticii trebuiau sa spuna cine il omorase pe soldat, altmiteri urmau sa fie executati. Tensiunea era teribila. Rolul meu era minunat. L-am jucat cu o intensitate extraordinara. Atat de tare am intrat in personaj incat mi s-a declansat un tremur la piciorul stang”, a povestit Valentin Uritescu in Ziarul Lumina.

„De la rolul asta mi s-a tras. Timp de doi ani si ceva am umblat pe la toti doctorii. Am inceput cu un medic din Piatra Neamt. „Ai sindrom extrapiramidal!” Am venit acasa, m-am uitat in Dictionarul Sanatatii si m-am ingrozit: o boala teribila, degenrativa. Colega mea, Ioana Pavelescu, i-a povestit despre mine tatalui ei, care era medic. Acesta il cunostea pe marele profesor Voiculescu de la Spitalul nr 9. M-am dus la el si m-a internat vreme de 10 zile, timp in care mi-a facut toate analizele posibile. M-a cautat pana si de cupru, sa vada daca n-am cupru in organism. Dupa toate investigatiile astea, mi-a spus: Ai un fel de Parkinson. Suferi de sindrom extrapiramidal. Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe acolo. Aveam doar 36 de ani. Eram disperat. Dadusem de gustul succesului. Veneam pe cai foarte mari. Facusem „Rafuiala”, un spectacol cu care am venit si-n Bucuresti si am avut niste cronici exceptionale. Mie mi-era rau, din ce in ce mai rau. La un moment dat, luam Levopoda, un medicament care avea niste reactii secundare teribile. Imi venea sa ma sinucid. Cand mergeam pe strada si vedeam un camion, imi venea sa intru in el. Inainte de apleca din Bucuresti spre casa, am intrat in Biserica Sf Spiridon Nou din Bulevardul Cantemir. M-am dus la Icoana Maicii Domnului si am inceput sa plang. Apoi am ridicat privirea catre icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog, ajuta-ma, mai da-mi cinci ani, sa vad ce se alege din mine!”. Si mi-a dat treizeci si ceva de ani!”, a mai povestit Valentin Uritescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare