Vedete din Romania

#copii Andreea Berecleanu #scoala de stat #andreea berecleanu

Andreea Berecleanu si-a retras copiii de la scoala! Motivul te va uimi

Andreea Berecleanu a facut un gest la care putini oameni se asteptau. Prezentatoarea si-a retras copiii de la scolile de stat pe care le-au frecventat pana in acest an. Motivul? Isi doreste un sistem de invatamant mai bun pentru copiii ei.

 

Andreea Berecleanu are doi copii: pe Eva, in varsta de 17 ani si Petru in varsta de 13 ani. De-a lungul anilor, in care cei doi copii au frecventat scolile de stat, nemultumirile vedetei in ceea ce priveste invatamantul de stat s-au adunat, ca in cele din urma sa ia decizia de a-i retrage din scolile de stat si de a-i inscrie intr-o institutie privata, cu predare in limba engleza.

"Eu am renuntat la programa romaneasca cand Eva era in clasa a VII-a, primul semestru, si Petru era in clasa a II-a. A fost o decizie bine cantarita chiar daca a parut spontana. Rabdarea mea ajunsese la limita. Dadusem prea multe sanse si nu mai eram dispusa la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor", a declarat Andreea intr-un interviu pentru cristinastanciulescu.ro.

"Scoala britanica este complet diferita de scoala romaneasca. Toate materiile sunt studiate in limba engleza, examenele sunt aceleasi ca si pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testari se face de catre o comisie britanica. Abordarea este diferita, continutul informatiei este privit din alta perspectiva, nu neaparat mai usoara, dar cu siguranta mai prietenoasa si mai logica decat in manualele romanesti.

In plus, cel putin in ce priveste manualul de limba romana, cel pe care am apucat sa-l descopar cat Eva era inca in sistemul de stat, este dezamagitor. si aceasta este parerea multor profesori. Spre exemplu, Iapa lui Voda a lui Sadoveanu era urmata de poezia lui Cartarescu. Nu se mai tine cont de o succesiune a curentelor literare? Daca nu, atunci sa se faca meditatii si cu parintii inainte de a intra copiii la scoala. Saptamana trecuta, am prezentat la Observator ca in manualul de biologie inima apare desenata in partea dreapta", a explicat Andreea pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului