Vedete din Romania

#drepturile femeii #discurs #onu #andreea marin banica

Andreea Marin Banica, pentru a doua oara la ONU

Andreea Marin Banica a sustinut pentru a doua oara un discurs la ONU, dupa ce anul trecut a pasit pentru prima data in sediul Natiunilor Unite din New York in calitate de Ambasador al Bunavointei pentru .

Ea a participat la dezbaterea despre organizata de Misiunea permanenta a Romaniei la ONU, cu ocazia lansarii volumului " Drepturile femeii : de la universal la regional in drepturile omului" al carui coordonator este Prof. Univ. Dr. Iulia Motoc, membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului.

Andreea Marin Banica se numara printre personalitatile feminine care si-au adus contributia la realizarea volumului, ca autor de eseu ce pledeaza pentru drepturile femeilor si in special ale tinerelor a caror vulnerabilitate este exploatata ( , si in comunitate, exploatarea sexuala, munca la o varsta frageda etc).

"Drepturile femeii: de la universal la regional in drepturile omului" este dedicata Judecatorului Bhagwati, o remarcabila personalitate publica si juridica din India, celebru pe plan mondial pentru inovatiile sale in planul jurisprudentei internationale, a carui activitate prodigioasa, in special in domeniul drepturilor omului, a fost inchinata in mare parte promovarii constante a drepturilor femeii. Alaturi de Domnia Sa, au luat cuvantul coordonatorul (Prof. Univ. Dr. Iulia Motoc), Simona Miculescu, Ambasador al Romaniei la ONU, Nirupam Sen, Reprezentantul Permanent al Indiei la ONU.

"Am avut sansa de a calatori in multe locuri din lumea larga si de a face documentare in Irak, Statele Unite, Cuba, Asia inainte si dupa tsunami, dar Africa a devenit a doua mea casa. Totul a inceput cu urcusul pe cel mai inalt varf al continentului negru, era o perioada grea in viata mea si simteam ca nu voi putea sa o depasesc decat daca urc un munte, pentru a vedea si ce ma asteapta de cealalta parte a crestei. Am incercat sa-mi schimb viziunea asupra vietii, fara sa stiu ca voi intelege mult mai mult decat am sperat: nu doar care e misiunea mea in viata, dar si faptul ca nu poti cuprinde intelesul problemelor de la tine de-acasa fara sa le cunosti si pe acelea cu care se confrunta lumea din care tara ta este doar o mica parte. Nestiinta, ignoranta nu sunt solutii", a spus Andreea Marin Banica in discursul ei. 

La intoarcerea in tara, Andreea Marin Banica va intra in pregatiri, in calitate de Ambasador al Bunavointei si producator TV, alaturi de UNICEF Romania si Televiziunea Romana, pentru a treia editie a Galei UNICEF, eveniment unic in Romania, un spectacol maraton cu strangere de fonduri ce va avea loc anul acesta pe 1 iunie, de Ziua Copilului .

Andreea Marin Banica va pleca la Roma saptamana viitoare pentru a realiza un reportaj dedicat revistei . Ea va avea, separat de acest demers, si o intrevedere cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI–lea. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare