Vedete din Romania

#vedete intern #adrian sarbu #showbiz #catalin maruta #pro tv

Asistenta lui Adrian Sarbu, despre Catalin Maruta: “Unul din paradoxurile televiziunii din Romania”

Doina Gradea, cea care a fost asistenta boss-ului Pro TV, Adrian Sarbu, vreme de peste un deceniu a decis sa vorbeasca fara perdea despre ceea ce se intampla in perioada de glorie a postului din Pache Protopopescu. Fosta jurnalista, Doina Gradea vorbeste despre inceputul lui Catalin Maruta, dar si ascensiunea celui pe care il considera “unul din paradoxurile televiziunii din Romania”.

A avut noroc si nu a facut nimic bun sa-si schimbe imaginea aia de baiat de la tara venit la oras.

Doina Gradea, asistenta lui Adrian Sarbu

”Regula in PRO TV era ca nu intra nimeni pe post fara acordul lui Adrian Sarbu pentru ca el stia cel mai bine dintre toti daca acea persoana este potrivita sau nu. Avea un al 6-lea simt in materie de televiziune.

Asadar, selectia vedetelor era extrem de serioasa, nu conta de unde veneai, ce ai facut, cine a dat telefoane pentru tine. Erai ok sau nu, asta depindea de “ochiul” lui Adrian Sarbu care mergea intotdeauna la sigur.

Asa au ajuns sa intre pe sticla marile vedete din PRO TV – de la Esca care era totusi cunoscuta cand a venit la PRO TV, pana la Mihaela Radulescu, Andi Moisescu, Lucian Mandruta, Andrei Gheorghe, Iulia Vantur, Smiley, Pavel Bartos si multi altii...

In toata galeria de vedete PRO TV, una singura m-a mirat ca prezenta in PRO TV si, ulterior, ca evolutie.

Pentru mine, aceasta persoana reprezinta unul din paradoxurile televiziunii din Romania. Se numeste Catalin Maruta. Dintr-un cvasinecunoscut, cu a lui garsoniera si Tonomat de la TVR 2, usor umblat si pe la Realitatea, un post mic-mic la acea vreme, ajunge brusc intr-o buna zi, cand nici nu se astepta, la televiziunea numarul unu din Romania, la PRO TV.

...

Cine isi aduce aminte, Maruta a inlocuit locul ramas liber dupa plecarea de la PRO TV a lui Teo Trandafir.

Cu toata experienta de televiziune, de telespectator, chiar eu nu imi puteam imagina cine sau ce ar putea sa o inlocuiasca pe Teo, marea vedeta TV care ii cucerise pe toti romanii dupa Florin Calinescu. Dupa plecarea lui Calinescu, Teo Trandafir a devenit driver-ul de imagine al PRO TV, alaturi de constanta Andreea Esca.

Teo cu al ei show, a devenit la PRO TV cea mai mare vedeta de entertainment din Romania.

In urma unor discutii neprietenoase, Teo a plecat de la PRO TV. I s-a urat si ei cu binele, din pacate…

Vine asadar asta mic, Maruta, mai necunoscut, putin timid si speriat de locul in care se afla. Ii tremurau genunchii cand a intrat pe poarta PRO TV, “poarta magica”. Cred ca si el se intreba “ce dracu' caut eu aici?!”

Ne uitam la primele lui emisiuni si ni se parea ca are fata unui intrus care asteapta din minut in minut sa fie scos din platou si dat afara din PRO TV.

Usor, usor, ajutat enorm de echipa de productie si de toata “masinaria” de marketing si PR a PRO TV-ului a razbit omul si a inceput sa se impuna, sa faca audienta.

Profesional, isi facea treaba bine, iar eu chiar l-am apreciat pentru eforturile facute. Adica un cvasinecunoscut in Acces-ul PRO TV (n.r. termen care defineste emisiunea difuzata inainte de principalul jurnal de stiri al zilei), inainte de Andreea Esca. Mai baiete, ma, era mare smecherie.

A ramas insa mereu cu un fel de “tic”: nu se simtea neaparat bine si sigur pe el in emisiune. Parca se uita mereu in spate sa nu vina cineva sa-i spuna “de azi nu mai lucrezi aici”.

Pentru ca se vedea de la o posta ca nu e “bazat”, slab la capitolul cultura generala, slab la capitolul “emotie”, slab la capitolul “cum se face de fapt o adevarata emisiune de televiziune”.

A avut noroc si nu a facut nimic bun sa-si schimbe imaginea aia de baiat de la tara venit la oras.

Nu a refuzat insa sa faca orice pentru un strop de audienta. Sa intre cu bocancii in viata oamenilor, sa fie partinitor.

Timpul a trecut, iar Maruta a devenit din ce in ce mai ‘asezat” in PRO TV. isi castigase in sfarsit un loc aici, la varf.

Continuarea o poti citi aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare