Vedete din Romania

# beatrice rancea anchetata #Beatrice Rancea

Beatrice Rancea, principalul suspect intr-un dosar de frauda la Opera Nationala din Iasi

Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane din Iasi, este principalul suspect intr-un dosar de frauda. Procurorii si jandarmii au descins luni dimineata la sediul Operei din Iasi, dar si la locuintele mai multor angajati, intr-un dosar legat demai multe fapte de coruptie comise de managerul institutiei.

Actiunea vine dupa un raport al Curtii de Conturi care releva numeroase nereguli de care s-ar face vinovata Beatrice Rancea, managerul instuitutiei. Pe numele acesteia exista mai multe plangeri penale.

Artista a fost dusa la audieri chiar din propria locuinta. Potrivit surselor Digi24, procurorii verifica subventiile acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Nationale Romane si a Operei Nationale Romane Iasi.

„La data de 01.03.2021, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat un numar de 26 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiilor Iasi si Bucuresti, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de delapidare si fals.
In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2014, s-a constituit si a actionat, alternativ, in municipiile Iasi, respectiv Bucuresti, un grup infractional organizat condus de catre o persoana, in calitate de mananger al unor institutii culturale din municipiile Iasi si Bucuresti, grup la care au aderat ulterior si alte persoane.

Membrii grupului au actionat in scopul de a obtine sume mari de bani provenind din subventii si alocari de la bugetul de stat, in speta de la bugetul Ministerului Culturii. Actiunile acestora vizau delapidarea, in diferite moduri, a subventiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Nationale Bucuresti si a Operei Nationale Romane Iasi.

Concret, scopul organizarii grupului infractional a fost cel al obtinerii unor sume mari de bani din bugetul entitatii angajatoare pentru satisfacerea intereselor proprii si ale colaboratorilor gruparii, prin folosirea, traficarea sau insusirea unei cote mari a subventiilor oferite de stat prin Ministerul Culturii.
Investigatia penala a scos in evidenta faptul ca activitatea infractionala a gruparii a acoperit pe de o parte intreaga gama a achizitiilor, iar pe de alta parte au vizat si cheltuielile cu colaboratorii si chiriile.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare