Vedete din Romania

#Cristina Balan copii Sindrom Down #castigatoare Vocea Romaniei #cristina balan #vedete intern #showbiz

Castigatoarea “Vocea Romaniei”, aspru criticata dupa ce a marturisit drama prin care trece

Cristina Balan, fosta solista a trupei Impact si castigatoarea sezonului 5 al show-ului „Vocea Romaniei“, a marturisit ieri, 21 martie, de Ziua Mondiala a Sindromului Down, drama prin care trece. Gemenii sai, acum in varsta de 2 ani si 7 luni, au fost diagnosticaţi cu sindromul Down la scurt timp dupa ce au implinit un an. Destainuirea i-a atras incurajari, dar si critici!


Cristina Balan a publicat astazi un mjesaj pe Facebook pentru pesoanele care au acuzat-o ca nu a renunţat la sarcina atunci cand a aflat rezultatele analizelor.

“Da, recunosc, am gresit.
Sunt vinovata de non-ucidere din culpa. Alt termen mai aproape de ce vreau sa exprim nu am gasit. Ah, si de tainuire, complicitate, presupun.
Greu de crezut, dar, in urma dezvaluirilor de ieri, sunt persoane care ma acuza ca nu mi-am ucis pruncii, in pantec. Eu inca incerc sa-mi infasor mintea in jurul acestei atitudini si sa inteleg cum de au putut scoate asemenea ineptii si, mai ales, de unde le-au scos. Ca din inima sigur nu. Am eu o banuiala de unde, dar nu e momentul s-o exprim... Oricum, e adanc.
Ok, nu suntem toti sentimentali, sensibili si empatici, dar, pentru numele Lui, cum reuseste cineva sa fie atat de cinic incat sa vada avortul terapeutic/medicinal ca pe o solutie pentru un copil “imperfect”?! ...
De unde putem sti ce destin maret poate avea o persoana cu dizabilitate si cate suflete poate inspira prin exemplul personal?
Cum poti judeca totul numai dupa niste standarde implementate in constiinta noastra ca niste microcipuri?
Si, repet, cum poti sti ca pruncul tau, nascut tipic si sanatos, nu va avea o dizabilitate dobandita pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie... Ce ai face cu “defectul”?
Atunci l-ai ucide? Si daca te arati revoltat de aceasta idee, spune-mi, te rog, diferenta intre a ucide un bebelus de 24s si unul de 52s (sau pune tu o cifra).
E cam trist daca dragostea ta fata de o fiinta e conditionata de “perfectiune”.

Nu, n-am sa fiu ipocrita sa spun ca eu imi doream copii cu SD, in defavoarea unora tipici (sau normali, cum le spui tu). Dar stii de ce? Tocmai pentru ca traim acest separatism intre tipici si speciali. Daca ar fi dupa multe primate, cei speciali ar trebui sa stea cuminti si adunati in centrele lor, sa nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uita la ei pe sub sprancene, ca la niste curiozitati.

Ieri am facut un mare efort sa-mi tarasc picioarele pana in platoul acela, sa vorbesc pentru atat de multi copii speciali si, pe bune, acesta nu era un subiect de dezbatere.
Nu poti sa dezbati asa ceva. Adica...ce rautate sa te lase inima sa spui despre acesti copii??? Ca ce? Ca existenta lor te incomodeaza? Oops, perfectiunea fiintei tale e amenintata de defectele unor indivizi pe care nu-i intelegi? Sa nu-mi spui ca te intereseaza viata lor, felul in care sunt ingrijiti sau ceea ce simt (caci da, ei simt, nu acolo sunt dizabilitati ei, ci tu)”, a scris castigatoarea show-ului de talente de la ProTV.

 

 

Scrisoare deschisă către primatele superioare: Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. Alt...

Posted by Cristina Bălan on 22 Martie 2016

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare