Vedete din Romania

# Adi Despot Klaus Iohannis #vedete intern #adi despot #showbiz

Ce spune Adi Despot despre intalnirea cu Iohannis

Desi initial a refuzat propunerea de a merge la Cotroceni, Adi Despot s-a razgandit. Vineri seara, cantaretul a declarat ca s-a intors cu speranta de la intalnirea pe care a avut cu Klaus Iohannis. El spune ca au fost exprimate cele mai multe cereri ale celor care au manifestat in Bucuresti.

"Am fost la Cotroceni la prima runda de consultari. Am fost invitat de catre Presedintele Klaus Iohannis si am considerat ca trebuie sa fiu acolo, din respect pentru oamenii din strada si fata de institutia prezidentiala. Desi niciunul dintre participanti nu s-a autoproclamat “reprezentant al strazii”, cele mai multe dintre doleantele noastre au fost exprimate! M-am intors cu SPERANTA", a scris Despot pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost la consultari

Reprezentantii societatii civile chemati astazi la consultari cu presedintele Klaus Iohannis au fost: Sorin Ionita (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicusor Dan (Asociatia Salvati Bucurestiul), Mihai Dragos (Consiliul Tineretului din Romania), Ionut Sibian (Fundatia pentru dezvoltarea societatii civile), Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvati Dunarea si Delta), Ema Stoica (studenta Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot (cantaret), Tudor Benga (Okian), Alexandru Bindar (Uniunea Studentilor din Romania), Catalin Drula (Asociatia Pro Infrastructura), Edmond Niculusca (Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate), Horia Onita (Consiliul National al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Initiativa Romania), stefan Darabus (HHC Romania), Andrei Cornea (GDS), Clara Matei (Asociatia Medicilor Rezidenti din Romania).

Care au fost cerintele

Claudia Postelnicescu, Initiativa Romania: “Am cerut sa mentina contactul cu societatea civila”.

Cristina Guseth, Freedom House: “Am cerut diminuarea membrilor Parlamentului, renuntarea la imunitate, vot in doua tururi, vot prin corespondenta corect. Fete noi nu vor avea acces pe televiziunile din Romania, avem nevoie ca ele sa fie cunoscute. Presedintele a incurajat intrarea in politica”.

Alexandru Bindar, Uniunea Studentilor:  “Noi am iesit in strada dupa tragedia de la Colectiv, constienti ca e nevoie de o resetare a clasei politice. I-am cerut presedintelui sa nu faca niciun compromis cand va numi noul premier si noul guvern. A spus ca inca mai cantareste foarte atent doua variante - guvern tehnocrat sau alegeri anticipate. Vor mai avea loc consultari cu societatea civila”.

Liviu Mihaiu: “Presedintele va veni in piata, nu se stie cand si cum, din motive lesne de inteles. A fost o discutie exceptionala. Majoritatea cerintelor au fost si in 1990: depolitizarea statului, reforma statului radicala. S-a abordat cazul Avocatului Poporului, care nu e cand poporul se revolta. Acest post sa fie totalmente depolitizat. Societatea civila sa fie un partener oficial, nu de catastrofa, nu atunci cand e bine sa dai in poza cu reprezentanti ai ei. S-a discutat si despre dezastrul accesarii fondurilor europene. S-a cerut umanism, demnitate, respect, meritocratie si libertate.
Presedintele ne-a spus ca daca vrem o alta clasa politica sa ne implicam, ne va lua partener, cu noi va incerca sa construiasca o alta clasa politica. Ne-a invitat la modul cel mai ferm sa venim, noi, oameni buni, sa se formeze un nou corp al clasei politice. Exista doua moduri de a te implica - din societatea civila si in interiorul sistemului. Noi putem sa provocam socuri, amendamente la o lege, printr-o revolta ca cea din 16 noiembrie sa avem o lege a alegerilor mult mai buna, dar o reforma radicala nu se poate face decat din interior. Ne-a invitat sa facem partide noi”.

Sorin Ionita, Expert Forum: “Noi am prezentat de ieri 10 cerinte. Sunt puncte fezabile pana la Craciun, nu costa bani de la buget, se pot trece intr-o saptamana. Credem ca presedintele isi poate asuma riscul de a pune un premier foarte bun pentru ceea ce trece strada, chiar daca nu e agreat de Parlament. Guvernarea cu “balamaua” pe care o stiti (UNPR - n.red.), sustinuta de serviciile secrete, este inacceptabila. Presedintele va veni in piata, dar nu stim cand. Sa existe un mecanism clar de selectie a noastra, a reprezentantilor societatii civile. Acum a fost facuta de aparatul prezidential. Daca va mai fi ceva de spus, vom afla cu totii de la Administratia Prezidentiala”.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare