Vedete din Romania

#sarbatori Florin Dumitrescu #hell's kitchen #Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, in bucatarie doar la restaurant. Acasa gateste...

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari de la noi. Ce nu stiai insa despre el este ca a devenit chef la 18 ani. Iata ce destainuri a facut Florin Dumitrescu in perioada sarbatorilor atat despre viata sa profesionala, dar si personala.

 

La 19 ani, Florin Dumitrescu a plecat in italia, unde a lucrat sub indrumarea celebrului Mirco Botoni. S-a intors in Romania, a inceput sa lucreze cu restaurante renumite din capitala, devenind unul dintre cei mai cunoscuti chefi romani. Este casatorit si are o fetita, Ava. Anul acesta micuta isi va ajuta tatal in pregatirea meselor de Sarbatoare. ”Acasa nu gatesc, iar de cand nevasta mea, Cristina, este insarcinata din nou, nici ea. Noroc cu mama Cristinei, care gateste foarte bine. Insa cu ocazia sarbatorilor facem exceptie. In pregatirea mesei de Craciun ne implicam cu totii. Cristina se ocupa de prajituri, iar eu de mancarea gatita. Anul acesta o sa ne ajute si fetita mea, ava. De regula pregatim mancare specifica de Craciun, sarmale, pifite, cozonaci, totul traditonal”, spune renumitul chef.

Sursa foto: viva.ro

Florin Dumitrescu recunoaste ca nu a durat mult pana sa-si dea seama ce vrea sa faca in viata. La 14 ani, a decis ca vrea sa fie bucatar impresionat fiind de miscarile precise, sigure si de rezultatul spectaculos pe care le-a vazut la un bucatar la televizor. Recunoaste ca in spatele acestei meserii se ascunde multa munca. “Este mult mai competitiv si stresant decat reiese din emisiune. In momentul in care esti buca-tar-sef intr-un restaurant si vrei sa fii unul dintre cei mai buni, nu ai timp sa te plafonezi. Nu-ti permiti asta. Trebuie sa creezi in fiecare zi cate ceva, sa inveti, sa experimentezi, iar cel mai dificil este sa transformi toate aceste lucruri in preparate gustoase, bune, dar si eficiente pentru companie. In afara de asta, ca bucatar pe linie te confrunti cu tot felul de situa-tii peste care trebuie sa treci foarte rapid. Creierul si mainile iti sunt constant in priza, nu ai timp de pauza".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului