Vedete din Romania

#angela gheorghiu #pian #muzica #eurovison #andrea bocelli #Cezar Ouatu

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, canta cu Andrea Bocelli

Cezar Ouatu va reprezenta Romania la concursul international Eurovision 2013, ce va avea loc la Malmo, Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur. Castigatorul finalei nationale provine dintr-o familie de muzicieni si spune ca are mare incredere in el si vrea sa demonstreze ca "Romania este o tara de valoare".

Cezar Ouatu este pasionat de muzica de la o varsta frageda. La 6 ani a inceput sa studieze pianul. Si-a fructificat talentul de-a lungul timpului, absolvind Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploiesti.

La varsta de 20 ani a descoperit ca are un timbru vocal unic si special. A hotarat sa lucreze la partea vocala in strainatate, iar calitatile sale au fost recunoscute si apreciate si de profesorii Conservatorului "Giuseppe Verde", una dintre cele mai prestigioase scoli de muzica din lume, pe care a absolvit-o cu nota maxima.

Parcursul sau artistic a fost unul de succes, incununat cu 10 premii internationale la cele mai importante concursuri de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino.

Dupa 10 ani de cariera in lumea operei internationale, Cezar a decis, in luna decembrie 2012, sa abordeze un nou gen muzical, pop opera, cu care a reusit sa cucereasca si publicul roman, care i-a acordat creditul de a reprezenta Romania anul acesta la Eurovision.

Colaborari internationale 

Pe langa aceasta participare, Cezar pregateste si doua colaborari internationale cu artisti de renume, tenorul italian Andrea Bocelli si soprana romana Angela Gheorghiu.

Alegerea lui Cezar ca reprezentant al Romaniei a creat controverse si nemultumiri printre artistii participanti, multi considerand ca Luminita Anghel ar fi trebuit sa mearga mai departe.

In ciuda acestor rautati, Cezar a spus ca va reusi sa se remarce si sa arate la Malmo valoarea artistica a Romaniei.

"Pentru mine este deja o provocare si de-abia astept sa aratam lumii intregi ca Romania totusi este o tara de valoare. 

In ceea ce priveste scandalul creat in jurul lui, Cezar crede ca aceste atacuri nu isi au rost in lumea muzicii.

"Sunt un muzician si imi place sa spun ceea ce imi place. Suntem aici sa facem muzica, nu scandal. S-au creat anumite tensiuni, au fost la Eurovision anumite atacuri. Nu cred ca ar trebui sa existe acest lucru in muzica", a declarat Cezar Ouatu in cadrul unei emisiuni TV.

Sursa foto: www.rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare