Vedete din Romania

#castigatori Romanii au talent #vedete intern #romanii au talent #showbiz

Cine sunt cei trei castigatori ai show-ului "Romanii au talent". Iata-le povestile!

Cristian Leana, Martin Fronescu si Flavian Glont, cei trei baieti ai grupului Speed Cubing, au reusit sa impresioneze publicul vineri seara la "Romanii au talent" si au plecat acasa cu marele premiu de 120.000 de euro. 

Cei trei baieti sunt adevarati maestri in rezolvarea cubului Rubik si reusesc sa faca minuni cu acesta in doar cateva secunde. Pasionatii de Speedcubing au si o asociatie care reglementeaza si organizeaza concursuri de rezolvare rapida a celebrului cub Rubik. O data la doi ani, pasionatii acestei activitati isi pot demonstra maiestria in cadrul Campionatelor Europene sau Mondiale. 

Iata insa mai jos cine sunt cei trei castigatorii au show-ului de la Pro TV si cum au ajuns sa fie pasionati de cubul Rubik: 

Cristian Antoniu Leana

Tanarul in varsta de 20 de ani este student la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii si a luat contact cu celebrul cub Rubik din intamplare.

Aflat intr-o excursie pe cand era in liceu, Cristian a vazut un coleg care rezolva cu o viteza uimitoare cubul Rubik, iar de atunci a incercat si el sa faca acelasi lucru. A invatat sute de algoritmi de rezolvare si a participat la multe concursuri ale pasionatilor acestei activitati.

"Antrenamentele au devenit tot mai intense ajungand sa practic in unele zile şi 4-5 ore, poate in jur de pana la 400-500 de rezolvari pe zi. Pentru a reusi sa rezolv cubul rapid, a trebuit sa invat peste 100 de algoritmi. Timp de un an am tot exersat pana cand am reusit sa ajung cel mai rapid din tara“, a spus el, pentru Romanii au talent.

Martin Fronescu

Cel mai mic din echipa celor de la Speedcubing a primit un cub Rubik in anul 2012 de la Mos Nicolae. El devenise pasionat de acest sport dupa ce l-a vazut pe Cristian Leana la "Romanii au talent". 

Din 2013, a mers la multe concursuri si a inceput sa se antreneze constant. Visul lui este sa-l intalneasca pe Ron van Bruchem, cel care a fondat World Cube Association.

Flavian Glont

Flavian este pasionat de cubul Rubik de cand avea 13 ani. El l-a descoperit intr-o punga de pufuleti si a incercat sa-l rezolve.

Acum, tanarul rezolva un cub Rubik intr-un timp record. "In ziua de astazi mi-am indeplinit scopul: detin recordul national la cea mai rapida rezolvare din tara: 9,28 de secunde, iar Martin Fronescu are cea mai rapida medie (media aritmeticăa a cinci rezolvari) din tara de 10,23 de secunde. Actualmente nu detin doar recordul la 3x3, ci la inca nouaprobe diferite. Chiar daca nu-mi pot asigura un trai din acest lucru, este ceva placut care ma relaxeaza si ma ajuta sa-mi dezvolt viziunea in spatiu. Sunt hotarat ca la facultate sa merg in domeniul IT sau arhitectura. Cheia succesului este fericirea! Daca ceea ce faci te face fericit, atunci esti implinit! Nu mergem la munca pentru bani, ci pentru placere!“, a spus el, pentru Romanii au talent.

CITESTE SI: 

Gabriela Cristea, cea mai sexy aparitie!

Mama Andei Adam arata ca o adolescenta la 52 de ani!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare