Vedete din Romania

#deces stela popescu #stela popescu #cristina stamate #deces Cristina Stamate

Cristina Stamate si Stela Popescu, prietene si dupa moarte

Romania este in doliu! In doar cateva zile, am pierdut doua mari valori: Stela Popescu si Cristina Stamate! Cela doua actrite care ne aduceau mereu zambetul pe buze nu erau doar colege de scena ci si foarte bune prietene.

Cristina Stamate s-a stins din viata la doar patru zile de la decesul bunei sale prietene, Stela Popescu, cele doua reunindu-se dincolo de aceasta lume.

Cristina Stamate, 71 de ani, a murit la patru zile distanta de buna ei prietena si colega de scena, Stela Popescu.

Actrita a Teatrului de Revista "Constantin Tanase", Cristina Stamate a jucat in sute de spectacole si a scris o carte. In plus, la fel ca prietena acesteia, Stela Popescu, a fost profesoara de teatru pentru copii.

Pe Cristina Stamate si Stela Popescu le lega o pritenie de-o viata. Despre Cristina Stamate, Stela Popescu spunea ca "vocatia iubirii fata de tot ce este frumos pe lume".

Stela Popescu a fost printre putinii oameni care i-au fost alaturi alaturi Cristinei Stamate in urma cu un an, cand a suferit o operatie pe cord.

"Am vorbit cu ea si aseara. Este la terapie intensiva si nu are voie nimeni sa intre. Nici ea nu vorbeste acum decat cu cei foarte apropiati. A trecut cu bine de prima faza post-operatorie. Ne leaga o prietenie de 50 de ani. Este unul dintre stalpii teatrului romanesc. Va reveni cu siguranta pe scena dupa ce se va recupera. Lumea teatrului ar fi mai saraca fara ea", declara Stela Popescu, la acea vreme.

Intr-un interviu acordat revistei Formula AS, Stela Popescu o descria pe Cristina Stamate astfel: "Tumultoasa, mereu in verva, debordand de vitalitate, de umor, dar si de autoironie, Cristina Stamate deschide cu aceasta carte o fereastra spre lumea din strada, o lume pestrita, galagioasa, colorata, autentica. Eseurile adunate in aceste pagini sunt franturi din viata, din viata sa de artist dedicata Teatrului de Revista 'Constantin Tanase' si surprinse, ca si pe scena, in cheie tragicomica.

Are vocatia iubirii fata de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeste mizeria omeneasca, are o privire ironica, dar intelegatoare. Are vocatia prieteniei, gata oricand sa-ti fie aproape, fara sa astepte nici o recompensa. Te iubesc, Cristina si as vrea sa am bucuria de a-ti citi gandurile asternute pe hartie mereu…mereu", potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: okmagazine.ro, telegrafonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului