Vedete din Romania

#crima #ucigas #daniel cozmin stefanescu #mihaela runceanu

Daniel Stefanescu nu regreta ca a ucis-o pe Mihaela Runceanu

La 20 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, criminalul care i-a luat viata nu-si regreta fapta. Transformat in vedeta de televiziune , care onoreaza toate invitatiile posturilor romanesti, daniel cozmin stefanescu spune ca regreta ca a cunoscut-o pe artista, nu si ca a ucis-o.

Criminalul a fost gratiat de presedintele Romaniei in urma cu cinci ani, “din greseala”. Insa acum, la doua decenii de la comiterea faptei care inca ingrozeste Romania, autorul vorbeste cu detasare despre fapta lui. El a devenit o mica vedeta, fiind invitat pe la toate televiziunile din Romania sa povesteasca despre o crima pe care a comis-o fara nici o remuscare.

Potrivit Click!, intr-o declaratie televizata, Stefanescu a recunoscut crima dar a spus ca nu ii pare rau ca i-a luat viata vedetei. "Asa a fost sa fie, mai bine nu o cunosteam", a declarat ucigasul la PRO TV. Potrivit Libertatea, aseara, la emisiunea "Happy Hour” de la ProTV, criminalul a povestit ca, pana la omor, s-a intalnit de vreo sase, sapte ori cu solista. “Ii aduceam doar filme comerciale, nu din alea XXX. Imi amintesc si cum era garsoniera, doar ca mie mi se parea ca era prea multa mobila. Am si dormit o noapte acolo, dupa ce m-am uitat la niste casete la video. In seara necazului, nici nu ar fi trebuit sa merg acolo. Mihaela mi-a spus ca, daca ajung pana la ora 22.00, sa vin. Daca nu, nu”, a relatat asasinul.

Ce s-a intamplat in 1989

Mihaela Runceanu a fost ucisa in 1 noiembrie 1989. Ea a fost gasita in casa arsa, dupa ce fusese strangulata in pat. Cei 30 de politisti care au anchetat cazul l-au prins pe criminal dupa 20 de ore, dupa ce suspectasera o alta persoana. La interogatoriu , Daniel Cozmin Stefanescu a povestit ca a strans-o de gat cu un cablu electric, dupa care, atunci cand a vazut ca inca misca i-a dat foc.

Criminalul a furat din casa tot ce se putea lua: electronice, bijuterii, haine si chiar si un pachet de carne din frigider. A ticsit lucrurile in saci pe care i-a urcat in masina in care abia a mai incaput la volan. El e fost cautat si gasit apoi acasa la parintii sai, care erau in acea vreme niste oameni influenti.

Potrivit Libertatea, unul dintre politistii care s-a ocupat de caz a povestit cum a decurs arestarea. “Dimineata, dupa ce ne-am asigurat ca e el, l-am ridicat. Avea parinti influenti si, daca ratam, raspundeam in fata partidului. «N-am omorat pe nimeni, ba!», atat a zis cand a fost saltat din casa concubinei lui din Berceni. Apoi a recunoscut tot”, a declarat Costica Ionescu, acum colonel in rezerva.

Daniel Stefanescu a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, insa a fost gratiat de presedintele Ion Iliescu in 2004. El a facut atunci parte din "lotul Miron Cozma ". Eliberarea propriu zisa a venit insa doi ani mai tarziu din cauza unor vicii de procedura, dupa ispasirea a 17 ani de puscarie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului