Vedete din Romania

#nastere Andreea Balan #andreea balan # andreea balan stop cardio-respirator #stop cardiac andreea balan

De ce a facut Andreea Balan stop cardio-respirator la varsta de 34 de ani

Cantareata Andreea Balan a trecut prin momente dramatice in timpul nasterii celei de-a doua fetite.

Vedeta a facut stop cardio-respirator, chiar in timpul interventiei. Timp de 1 minut medicii au resuscitat-o pe artista. In acest moment, cantareata este in afara oricarui pericol si starea sa este stabila.

Toata lumea a ramas insa socata de acest incident si a intrebat de ce o femeie atat de tanara (34 de ani), care a facea sport si avea toate analizele bune, a facut stop cardio-respirator.

Medicul ginecolog-obstetrician Livia Manta, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" din Bucuresti, ia in calcul doua posibile situatii care ar fi putut sa ii puna vedetei viata in pericol, potrivit Clicksanatate.ro.

"Prima se refera la embolia cu lichid amniotic, care poate aparea in timpul intreruperii de sarcina, a travaliului, a operatiei de cezariana sau se mai poate declansa in prima jumatate de ora de dupa nastere. Embolia cu lichid amniotic apare cand lichidul amniotic si componentele sale patrund in patul vascular matern si declanseaza socul anafilactic si cardio-respirator. De ce s-ar fi putut confrunta Andreea cu aceasta afectiune? In general, factorii favorizanti sunt nasterea mai multor copii, varsta inaintata a gravidei, ruperea membranelor, hipercontractilitate uterina, utilizarea de ocitocice sau prostaglandine, traumatisme abdominale, amniocenteza, operatia de cezariana, placenta accreta - cand placenta ramane intepenita in peretele uterin, ruptura uterina, retentia placentara. In al doilea caz ipotetic poate fi vorba despre o microembolie, mai precis despre un cheag de sange care s-a deplasat, spre exemplu, spre plamani si a pus viata artistei in pericol. Statisticile arata ca aparitia acestor cheaguri este de trei pana la de cinci ori mai ridicata in cazul operatiei de cezariana comparativ cu cea naturala”, a explicat medicul Livia Manta potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare