Vedete din Romania

#infectie coronavirus #jamila cuisine #coronavirus

Jamila Cuisine, testata pozitiv cu noul coronavirus: "S-a instalat panica"

Geanina Staicu-Avram, cunoscuta drept Jamila Cuisine, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a fost infectata cu noul coronavirus.

Aceasta a tinut sa impartaseasca experienta prin care a trecut si sa-si indemne urmaritorii sa poarte masca.

Geanina a explicat ca imediat cum a aflat, a intervenit panica. Aceasta, la inceput, nu a inteles de unde a luat virusul. Jamila mai povesteste si cum a decurs perioada de carantina, in care, dupa cum spune chiar ea, a ajut moralul la pamant.

“Dragii mei, vreau sa impartasesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e inca foarte greu sa vorbesc. Am fost infectata cu virusul SARS-cov-2, adica am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru inceput nu stiam cum de tocmai eu m-am infectat.

Am purtat mereu masca si am purtat-o corect, am pastrat distanta sociala, nici macar n-am plecat nicaieri in vacanta anul acesta, tocmai pentru a ma proteja si pentru a-i proteja pe ai mei. Ma simtem ca intr-un vis urat care parea sa nu se termine.

A urmat apoi o cursa cu obstacole intre telefoane la DSP, controlul zilnic al politiei locale, carantinare pentru sotul si copiii mei, izolare pentru mine. Imi sarea inima din piept cand vedeam pe ecranul telefonului apel de la un numar de fix. Stiam ca fie e DSP-ul, fie ambulanta. Pe scurt a fost o perioada extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pamant. Nu am vrut atunci sa spun nimanui.

Au stiut foarte putine persoane pentru ca imi era groaza de ceea ce vor crede ceilalti. Vazusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice cand au anuntat acelasi lucru. Am decis sa nu fac public lucrul acesta, insa m-am razgandit si va voi spune de ce.

In primul rand am vrut sa fac publica infectarea mea pentru ca vreau ca oamenii sa inteleaga ca nu e o rusine. Orice se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu ii tratati pe bolnavii de Covid ca pe niste ciumati pentru ca nu e cazul.

Dupa 14 zile nu mai sunt contagiosi, deci nu mai pot infecta alti oameni. Apoi am vrut sa spun pentru ca am vazut ca multi iau in ras acest virus si ca mult mai multi nici macar nu cred in el.

As vrea doar sa constientizam ca virusul exista, ca putem face forme mai usoare sau mai grave (in cazul nostru au fost usoare) si ca cel mai rau, ii putem infecta si pe cei pe care ii iubim si care pot avea alte boli care le-ar pune in pericol sanatatea.

Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important sa ne protejam si da, sa purtam masca care a devenit cel mai urat obiect in perioada aceasta. Masca purtata corect ne ajuta sa nu raspandim virusul, deci sa nu-i infectam si pe altii.

Si pentru ca sunt o persoana sincera, si nu v-am mintit niciodata, aveti si dovada infectarii mele, testul care a iesit pozitiv. In test veti citi ‘detectabil’ adica virusul a fost detectat in organismul meu. In comentarii il voi pune si pe cel pe care l-am refacut la 14 zile si care este negativ, adica ‘nedetectabil’.

Voi reveni cu un clip in care voi povesti in detaliu tot ce s-a intamplat si cum a fost pentru mine toata aceasta experienta pe care mi-o voi aminti toata viata. Pana atunci, ramaneti sanatosi si aveti grija de voi!”, a scris Jamila pe pagina personala de Facebook.

"In legatura cu masca: masca m-a ajutat pentru ca nu am infectat pe nimeni. Si nu din cauza mastii m-am infectat. Sotul meu a fost la sala, singurul spatiu inchis unde n-a purtat masca pentru ca nu poti purta masca cand faci sport. El a avut primele simptome si de la el am luat si noi. Voi reveni cu un clip in care explic totul.", a mai spus Jamila intr-un comentariu la postarea initiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare