Vedete din Romania

#sergiu nicolaescu #moartea lui Sergiu Nicolaescu #reactie nicu covaci #reactie jojo

Jojo si Nicu Covaci: doua fete opuse ale regizorului Sergiu Nicolaescu

 

Moartea neasteptata a „nemuritorului“ Sergiu Nicolaescu a generat sute de reactii, atat din partea prietenilor regizorului, ai colegilor de platou sau din politica, dar si ai celor care nu au fost fani ai acestuia. O reactie incredibila a avut-o Nicu Covaci care a spus: „A fost un om lipsit de caracter“. 

Catalina Grama (Jojo) a lucrat indeaproape cu regizorul Sergiu Nicolaescu, dupa ce a primit un rol in filmele "Poker" si "Ultimul corupt din Romania". Cei doi s-au apropiat foarte mult in timpul filmarilor, avand doar cuvinte de lauda unul despre celalalt. De altfel, disparitia lui Sergiu Nicolaescu se pare ca a afectat-o foarte mult pe actrita, aceasta publicand pe pagina ei de Facebook un mesaj impresionant: 

„Ma uit la ecranul televizorului si inca nu pot intelege ca ceea ce vad este adevarat... Astazi inimile noastre plang pentru ca un om unic, sufletul cinematografiei romanesti si unul dintre cei mai mari creatori si iubitori de arta nu ne mai poate fi alaturi fizic.. Pentru cei ce i-am fost aproape si l-am iubit, cei care astazi avem inimile frante, lumina spiritului acestui mare om si artist ne va fi mereu calauza pana cand Domnul ne va intalni din nou. Nu am cunoscut un om mai nobil, un creator mai pasionat de frumos si de adevar, un mesager mai iscusit al emotiilor artistice, un mai mare iubitor de actori si de film. (...) De cate ori am avut onoarea sa il intalnesc, domnul Nicolaescu avea mereu un zambet cald, enigmatic, regal care imi dadea sentimentul ca strang mana unui rege. (...) Ne vom vedea candva acolo sus!“.

Citeste si: Viata lui Sergiu Nicolaescu, un film. 5 lucruri inedite

„Omul asta imi datora 800.000 de euro“

Moartea maestrului cinematografiei romanesti nu l-a impresionat insa si pe Nicu Covaci, cu care Nicolaescu se afla in litigiu. „Sa il ia mama dracului. Cata iubire i-am purtat de-a lungul anilor, cu atat mai mult m-am convins ca a fost un om lipsit de caracter. Am sa-i atac firmele! Trebuie sa vorbesc cu avocații mei, pentru ca nu obișnuiesc sa ma dau batut. Omul asta imi datora 800.000 de euro. Fiind securist, in gasca cu marlanii si mitocanii care conduc tara, nici cei de la Finante nu au reacționat", a spus Nicu Covaci, potrivit cotidianului „Libertatea“.

Liderul trupei Pheonix a reclamat in instanta ca nu a primit drepturi de autor pentru partiturile compuse de el si integrate in coloana sonora a filumului „Nemuritorii“. El a cerut 20.000 de euro despagubiri, insa instanta i-a respins solicitarea. „Filmul a fost vandut in toata lumea şi Nicolaescu nu mi-a dat nici macar o bere pentru ca am facut muzica productiei”, s-a plans Covaci la sfarsitul anului trecut. 

Citeste si Sergiu Nicolaescu: „Eu o sa plec, dar nu o sa mor niciodata!”

„Un om decent pana la capat“

Mai moderat, cunoscutul om de televiziune Lucian Mindruta, spune, tot pe pagina sa de Facebook, ca, dincolo de controversele in mijlocul carora s-a aflat Nicolaescu, acesta a avut si niste merite de necontestat. „Sigur ca a fost un baron rosu. Dar fata de toti ceilalti artisti ai regimului, el a avut doua calitati rare: era un om bun si avea talent. Cele mai multe din filmele lui pot fi revazute si azi, oricand, si-ti fac placere. Nu se intampla acelasi lucru cu multe picturi, poezii sau carti din epoca aceea. Sigur, nu sunt critic de arta. Sunt insa doar un consumator din cele cateva milioane pe care Sergiu Nicolaescu le-a respectat. Pentru asta ii multumesc. A fost un om decent pana la capat“, a scris Lucian Mindruta. 

Citeste si: Ultima dorinta a maestrului Nicolaescu

Segiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la ora 8.20, dupa ce fusese internat pe 26 decembrie la Spitalul Elias din Capitala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului