Vedete din Romania

#accident avion #adrian iovan #deces Adrian Iovan # accident apuseni #vedete intern

Moartea lui Adrian Iovan: filmul unei tragedii asteptate. Cauzele accidentului si cum ar fi putut fi evitat

Pilotul Adrian Iovan, fostul sot al creatoarei de moda Romanita Iovan, a decedat aseara, in urma unui accident aviatic. Adrian Iovan se afla la mansa avionului de tip BN2 si se indrepta, impreuna cu cinci medici, catre Oradea, in vederea prelevarii unor organe. In drum spre Oradea, in zona Muntilor Apuseni, pilotul Adrian Iovan a anuntat la centrul de comanda ca va cobori de la altitudinea de 2.100 de metri pentru ca nu se mai poate vedea nimic din cauza cetii prea dense.

Se pare ca acesta a fost si ultimul mesaj al pilotului, deoarece la scurt timp dupa aceea a fost anuntat faptul ca avionul medical s-a prabusit intr-o zona muntoasa, la limita judetelor Alba si Cluj, mai exact in zona Pasului Ursoaia.

Citeste si: Moartea lui Adrian Iovan: Reactiile vedetelor la tragica veste

Citeste si: Ieri prieteni, azi dusmani

Cel care a facut anuntul acestei tragedii a fost medicul chirurg Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, iar acest lucru se intampla in jurul orei 15.00. In avion se aflau cinci medici si doi piloti.

Imediat ce a facut anuntul, medicul Radu Zamfir a acordat primul ajutor celor raniti. Acesta a anuntat intre timp ca pilotul Adrian Iovan este in stare critica si ca se afla in stare de inconstienta, unul dintre medici este in stop cardiorespirator, copilotul are picioarele fracturate, iar ceilalti pasageri au multiple traumatisme.

Adrian Iovan, prin intre fiarele avionului

Desi anuntul a fost facut la ora 15.00, autoritatile au reusit sa localizeze avionul abia dupa sase ore, timp in care starea victimelor s-a agravat. Pana la urma, avionul prabusit a fost localizat de doi padurari, care i-au transportat in spate pe medici pana la masini, deoarece zona in care a cazut avionul era una foarte greu accesibila si cu multa zapada.

Unul dintre padurarii care au gasit avionul a descris scena acestei tragedii si starea grava in care se afla Adrian Iovan.

"In zona in care s-a prabusit avionul se ajunge doar pe picioare. Pilotul era prins acolo cand am ajuns. Oricum era mort. Am ajuns cu medicul de la SMURD, s-a incercat resuscitarea, dar era deja mort. Avea sange pe gura si nu mai avea nimic de facut. Era prins acolo, intre fiare", a declarat luni seara, pentru Antena 2, un localnic.

De asemenea, padurarul ajuns primul la locul accidentului a declarat ca tanara rezidenta - Aura Ion (23 de ani), studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti - era in soc hipotermic, iar ceilalti pasageri aveau rani multiple.

"Domnisoara era in soc hipotermic. Ceilalti pasageri, unul se vaita ca-l doare stomacul, altul era lovit la ochi. Am luat domnisoara, am facut o targa din lemne si am dus-o jos. Le-am dat oamenilor din avion hainele de pe noi ca sa se incalzeasca", a declarat padurarul.

Se pare insa ca, in ciuda manevrelor de resuscitare, medicul rezident a murit.

Citeste si: 3 vedete care au simulat divortul pentru bani

Cauza accidentului

Potrivit unuia dintre supravietuitori, motivul prabusirii avionului ar fi fost, pe langa ceata densa, inghetarea aripilor.

"A incercat sa degivreze (sa curete gheata de pe aripile avionului - n.r.), n-a reusit, am cazut si ne-am implantat in copaci", a declarat medicul chirurg Sorin Ianceu, unul dintre supravietuitorii accidentului, potrivit Antena 3.

Autoritatile, incapabile sa localizeze avionul

Martorii, dar si supravietuitorii au declarat ca moartea pilotului Adrian Iovan, dar si a tinerei rezidente puteau fi evitate daca avionul era gasit la timp. Autoritatile au declarat insa ca zona in care a cazut avionul era una inaccesibila, iar localizarea GSM a fost foarte greu sa facut.

Salvamontistii din zona au motivat si ei aceasta intarziere din cauza zonei dificile si a zapezii care depasea un metru in zona in care se afla aeronava. Acestia au ajuns la victime abia dupa sase ore, cand pentru doua persoane era deja prea tarziu. Ceilalti cinci supravietuitori au fost transportati de urgenta la spital.

Razvan Petrescu, copilotul avionului, este in stare critica, acuzand un soc hipovolemic, ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Sorin Ianceu sunt in stare medie spre grava, cu fracturi multiple, potrivit medicului Hadrian Borcea, coordonator regional SMURD, citat de Mediafax.ro.

O echipa de specialisti de la Institutul National de Criminalistica se va deplasa la locul accidentului si va efectua cercetari sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia pentru stabilirea exacta a cauzelor accidentului, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului