Vedete din Romania

#cancer mamar #angelina jolie #cancer la san #cancer ovarian #mutatie genetica #dubla mastectomie

Motivul socant pentru care Angelina Jolie a facut dubla mastectomie!

Angelina Jolie a suferit o interventie chirurgicala secreta: o dubla mastectomie. Actrita bruneta a decis sa ajunga pe masa de operatie pentru a-si reduce sansele ridicate de a suferi de cancer la san.

"Medicii au estimat ca aveam un risc de 87% de a dezvolta cancer la san si de 50% de cancer ovarian", a explicat Angelina Jolie in scrisoarea sa impresionanta publicata de NYTimes.com.

Actrita a explicat ca mama ei a fost doborata de cancer mamar la varsta de 56 de ani. Mastectomia dubla preventiva are insa o explicatie si mai infricosatoare. Angelina Jolie a mostenit de la mama ei o mutatie genetica speciala, care creste in general riscul dezvoltarii de cancer mamar cu 65%.

"Scriu despre asta pentru ca sper ca alte femei pot beneficia de pe urma experientei mele. Cancer este un cuvant care ii sperie in continuare pe multi si ii face sa se simta neajutorati. Dar in prezent este posibil sa detectezi riscul de cancer mamar si ovarian printr-o simpla analiza de sange, dupa care poti actiona", a explicat Angelina Jolie.

Iubitul ei, Brad Pitt, alaturi de care creste sase copii, i-a fost alaturi si a sustinut-o moral in decizia sa. Procedurile chirurgicale urmate de tratamentul de recuperare au durat trei luni si s-au incheiat in luna aprilie.


Sursa foto: ktla.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare