Vedete din Romania

#Oana Roman scoala #oana roman #prima zi de scoala

Oana Roman, amintiri triste. “Am fost un copil care s-a dus si a venit de la scoala singur”

Crescuta intr-o familie de profesori, Oana Roman nu a fost batuta la cap sa invete. Aceasta libertate din partea parintilor celebri a afectat-o insa. Fiica Mioarei si a lui Petre Roman marturiseste ca nu are deloc amintiri frumoase despre scoala!

 

“Nu imi aduc aminte foarte, foarte clar prima zi de scoala, pentru ca s-a intamplat acum peste 30 de ani. A fost un mic soc pentru mine, pentru ca eu, pana m-am dus la scoala, am stat foarte mult la sora bunicii mele, la Ramnicu Valcea, si stateam la tara, era frumos, ma distram cu copiii pe strada, stateam cu animalele, iar venirea la Bucuresti si apoi mersul la scoala a fost un soc destul de mare pentru mine. imi aduc aminte ca m-am dus la scoala 5, care era foarte aproape de casa, eram colega cu Mihai Mitoseru. El era la alta clasa, dar in aceeasi scoala. M-a dus mama la scoala, a fost printre putine dati cand parintii mei m-au dus, pentru ca eu am fost un copil care s-a dus si a venit de la scoala singur”, ne-a povestit Oana, punctand ca ar vrea sa uite perioada din scoala generala. “tin minte ca in primii doi ani am avut o invatatoare care nu mi-a placut. Nu stiu de ce. in clasa a 3-a m-au mutat parintii la alta scoala. Nici acolo nu pot sa spun ca a fost extraordinar. Practic, eu nu am intamplari frumoase legate de scoala”, a marturisit Oana Roman pentru libertatea.ro.

“Eu am avut niste parinti atipici, total atipici, care nu au facut lectii cu mine niciodata, nu-mi verificau caietele, doar ma mai intrebau asa, din cand in cand, ce mai e pe la scoala. Nu ma duceau la scoala si nici nu ma luau de acolo dupa ore. Am fost foarte independenta de mica, iar ei se bazau pe faptul ca-mi merge mintea, ca daca sunt un pic atenta, prind din zbor cam orice si chiar nu ma verificau deloc. Tata a incercat o data sa faca niste lectii cu mine la matematica, eu fiind total pe langa la matematica, fizica si chimie, si dupa ce a vazut ca nu ma descurc deloc, s-a lasat pagubas. Mama nici nu a incercat sa ma invete araba, mi-a explicat ca limba araba este una foarte complicata si ca daca vreau sa o invat foarte bine, ea stiind ca sunt perfectionista, imi va lua o viata. Mi-a zis ca decat sa ma vada ca ma chinui sa o invat la perfectie, mai bine nu! Asa ca limba pe care am invatat-o acasa a fost franceza, cu care am si continuat dupa aceea la scoala. Bunica mea era spanioloaica si mai vorbeam cu ea in spaniola. Celelalte limbi, engleza, italiana, le-am invatat din zbor”, a mai spus Oana.

“Imi aduc aminte ca prin clasa a 12-a si-a dat seama tata ca termin liceul si a venit la mine si m-a intrebat daca am nevoie de meditatii. Am zis ca am nevoie la romana, asa ca mi-au luat un meditator. Am facut lectii suplimentare si la franceza, pentru ca voiam sa invat foarte bine, ca sa pot da examen la facultate. Apoi, am dat niste teste la Consulatul Francez pentru a putea sa-mi depun dosarul in Franta, la scoala, dar lucrurile astea le-am facut de capul meu. Singurul ajutor pe care l-am primit a fost o indrumare, pentru ca era clar ca voi pleca in Franta la studii. Tata facuse studiile in Franta, sora mea la fel, asa ca era normal cumva sa continui aceasta traditie, numai ca nu stiam pe ce drum sa o iau. Eu mi-am dorit foarte mult sa fac actorie, dar tata nu m-a lasat, mi-a zis sa fac o meserie din care sa castig si eu ceva, iar mama a fost cea care mi-a spus ca exista aceasta noua meserie numita “Comunicare si Relatii Publice”, care in Romania nu exista pe atunci, dar ca ea crede ca eu as fi potrivita pentru ea. Practic, mama m-a indrumat pe aceasta cale”.

Nici in momentul in care a decis sa urmeze o facultate in afara Romaniei Oana nu a avut sprijin din partea parintilor. Vedeta a tinut sa precizeze ca a urmat cursurile unei Universitati fara plata, nu una cu bani, cum s-a tot vehiculat. “Aceasta scoala pe care eu am facut-o este o scoala autonoma in cadrul Sorbonei, o scoala de inalte Studii. Este una publica, de stat, deci nu vorbim de una privata, cu taxa. Nici nu as fi avut posibilitatea sa platesc. Criteriul cel mai drastic este examenul de admitere, pe care nu poti sa-l dai daca nu ai o anumita medie la Bac”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare