Vedete din Romania

#oana zavoranu #nelu banicioiu #gheorghe florescu

"Oana Zavoranu este nepoata lui Mauer"

Celebrul cafegiu rupe, in sfarsit, tacerea in privinta "bunicului secret" al Oanei Zavoranu: mama lui si Gheorghe Maurer au avut o aventura si, in 1940, s-a nascut tatal vedetei.

Autor al cartii "Confesiunile unui cafegiu", Florescu povesteste, pentru "ring", cum, in "Celula Mortii", unde s-a aflat la un moment dat cu Nelu Banicioiu , acesta i-ar fi facut zguduitoarea marturisire.

"In Celula Mortii, Banicioiu mi-a povestit cum el era intr-un fel protejat pentru ca mama sa a fost, la inceput, femeie de serviciu si, pe urma, a fost avansata in Securitate pana a ajuns la gradul de maior. Mama lui Banicioiu facea parte dintr-o unitate speciala: menajera si foarte buna la toate", spune Florescu.

Amor pe strada Sfintilor

Care este insa secretul secretelor? "Inainte sa vina comunismul la putere, in 1939, mama lui Banicioiu l-a cunoscut pe Gheorghe Maurer (fost premier al Romaniei intre 1961 si 1974 si presedinte al Prezidiului Marii Adunari Nationale in perioada 11 ianuarie 1958 - 21 martie 1961 - n.r.). Ea facea curat la familia Vass, pe strada Sfintilor nr. 5, iar Maurer locuia vizavi. Era, mi se pare, ginerele proprietarului hotelului Banat. Mama lui Banicioiu si Maurer au avut o aventura si, in 1940, s-a nascut Nelu, tatal Oanei Zavoranu, fosta Banicioiu. Deci, Oana e nepoata lui Gheorghe Maurer", e concluzia cafegiului-cronicar Gheorghe Florescu .

Plasata lui Botnaras

Si tot cafegiul completeaza "odiseea amoroasa" a presupusului cuplu de "bunici" ai Oanei cu aventurile "rosii", de dupa 1944, petrecute in cartierul Primaverii: "Cand a venit comunismul la putere, bunica Oanei a fost recrutata de serviciul de informatii condus de Emil Bodnaras. Plasata de Maurer, bineinteles. Si cei doi, adica bunica Oanei si Maurer, se intalneau in casa lui Silaghi (Leon sau Leiba), alias Leontin Salajan (fostul al armatei – n.r.). Ea facea pe menajera la Lia Gheorghiu (fiica lui Gheorghiu-Dej) si prin subterana, prin tuneluri, ca pe acolo erau tuneluri intre toate acele case, se intalnea cu Maurer. Cel mai des la nr. 11 se intalneau, pe strada Herastrau. De acolo, tunelul mergea pe Aviatorilor, unde locuia Dej, bossul comunistilor. Acolo se faceau chiolhanuri si veneau prin tunel amazoanele Securitatii".

"Sunt nepoata lui Michael Jackson!"

Contactata de „ring”, Oana Zavoranu s-a amuzat: "Eu cred ca sunt nepoata lui Michael Jackson, dar nu stie el! Domnul Florescu a facut-o securista si pe bunica mea din partea tatalui, iar daca era asa, nu-i lua nimeni casa din Floreasca. Bunicii mele i s-a luat o vila superba de pe str. Doamna Oltea 68. La fel si tatal meu... Securistii n-au fost biciuiti, si chinuiti prin puscariile comuniste si nici nu li s-au luat averile. A, ca a fost securista Marioara Zavoranu e posibil, pentru ca ea a fost afara in timp ce tatal meu a stat inauntru (in inchisoare - n.r.). Un om modest care vindea cafea la smecheri de unde stie dansul cine era securist, ce copii avea Maurer sau Pacepa?! Nu se intinde cumva un pic cam mult? A aflat dansul ca e o reteta publicitara de succes sa vorbeasca despre descendenta Oanei Zavoranu?! Ca nu-l aud vorbind nici de Ion Iliescu, nici de Basescu! Poate a aflat ceva de vreo ruda a lui Basescu sau i-e frica? Domnul Florescu spune niste chestii corecte pana intr-un punct, cand incepe sa elucubreze!".

"Am locuit intre Maurer si Pacepa"

Oana a explicat si de ce nu crede in ipoteza lui Florescu: "Langa imobilul din Andrei Muresanu, care acum e al meu si unde am copilarit pana in anul 2000, e un salon de coafura. Acolo a stat pe vremuri Gheorghe Maurer. Stiu asta pentru ca de multe ori eu l-am vazut si tin minte ca si tata spunea ca acolo sta Maurer. In partea cealalta statea Pacepa. Noi, practic, am fost inconjurati de mari demnitari sau fosti demnitari ai vremurilor respective. Cu toate ca eram aproape usa in usa, niciodata nu l-am vazut pe tata vorbind cu Maurer. Intamplator, terasa noastra dadea aproape in sufrageria lor. Era o distanta de patru metri. Daca Nelu Banicioiu era intr-adevar fiul nelegitim al lui Maurer, n-as fi surprins oare niciodata macar o discutie intre cei doi sau ceva?! Ca pana la urma e chemarea sangelui! Mi-as fi dorit sa fie tata fiul nelegitim al lui Maurer, pentru ca acesta a fost un om foarte civilizat".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare