Vedete internationale

#Leonard Cohen a murit #leonard cohen

A murit Leonard Cohen. Legendarul artist avea 82 de ani

"Anuntam cu regret ca legendarul poet, textier si artist, Leonard Cohen, a trecut in nefiinta. L-am pierdut pe unul dintre cei mai respectati si prolifici muzicieni. La Los Angeles va fi organizata in curand o ceremonie de comemorare. Familia face apel la respectarea intimitatii in timpul funeraliilor", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Leonard Cohen.

"Nu cred ca voi putea termina acele cantece la care lucrez. Poate, cine stie? Poate voi avea energia necesara, nu stiu. Dar nu indraznesc sa ma incred in vreo strategie spritiruale. Nu indraznesc sa fac asa ceva. Am ceva munca de facut. Sa am grija de afaceri. Sunt gata sa mor. Sper sa nu fie prea inconfortabil. Cam asta imi asum", marturisea artistul, intr-un interviu pentru The New Yorker, citat de Mediafax.

Ulterior, in seara zilei de 13 octombrie, la sesiunea de auditie pentru noul sau album, Coehn le-a spus fanilor ca doar incerca sa faca o afirmatie filosofica care a fost prost inteleasa.

"Am spus ca sunt gata sa mor recent si cred ca am exagerat. Tot timpul m-am autoironizat. Intentionez sa fiu nemuritor", a declarat artistul.

In ziua in care a implinit 82 de ani, pe 21 septembrie, Leonard Cohen a lansat o noua piesa melancolica si tulburatoare, intitulata "You Want It Darker".

Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an dupa aceea, cu un succes rasunator.

Printre cele mai fredonate hituri ale sale se numara „Dance Me To the End of Love” si „In My Secret Life”.

Artistul canadian a sustinut un concert la Bucuresti in septembrie 2012.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare