Vedete internationale

# filme omar sharif # viata omar sharif # moarte omar sharif #omar sharif

A murit unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor

Celebrul actor Omar Sharif, cunoscut mai ales pentru rolurile sale din filmele clasice Lawrence al Arabiei sau Doctor Jivago, a incetat din viata, astazi, la varsta de 83 de ani. Actorul s-a retras din viata publica in urma cu cateva luni, dupa ce familia a anuntat ca sufera de Alzheimer.

In luna mai, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie si este adeseori confuz, uitand chiar de moartea sotiei sale, survenite in luna ianuarie. "Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa", a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. "Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea", a mai spus acesta la acea data. 

Omar Sharif s-a nascut in Egipt pe numele sau adevarat Michel Shalhoub. El si-a inceput cariera in fabrica de cherestea a familiei, insa curand a parasit Alexandria pentru a studia actoria la Londra. A intruchipat personaje celebre, precum Che Guevara si Ginghis Han si a jucat alaturi de alte nume sacre din istoria cinematografiei, precum Peter O'Toole. Cu acesta din urma, cu care a fost partener in filmul Lawrence al Arabiei, a devenit foarte bun prieten. 

A fost casatorit o singura data si a divortat in 1974. Are un singur fiu. 

Iata cateva imagini cu marele actor (Foto Hepta): 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare