Vedete internationale

#Blackstar #album David Bowie #deces David Bowie #david bowie

Adevarul despre moartea lui David Bowie

David Bowie si-a prevestit sfarsitul, de aceea cel de-al 28-lea si ultimul album din cariera, „Blackstar“, a fost gandit ca propriul recviem. “«Blackstar» a fost facut pentru noi, a fost darul sau de despartire“, dupa cum a marturisit producatorul lui Bowie, Tony Visconti.

David Bowie si-a lansat albumul, care continea indicii despre sfarsitul sau, in ziua in care a implinit 69 de ani, iar profetiile s-au implinit doua zile mai tarziu.

„Moartea sa nu a fost diferita de viata sa – o opera de arta“, a declarat Tony Visconti, citat de telegraph.co.uk.

Versurile piesei „Lazarus“, unul dintre primele single-uri lansate de pe recentul album, sunt propriul sau cantec de despartire. Piesa incepe cu: „Look up here, I'm in Heaven! I've got scars that can't be seen...(Uite-te aici, sus, sunt in Rai! Am cicatrici care nu pot fi vazute...)“ si se termina cu: „This way or no way/ You know I'll be free/ Just like that bluebird/ Now ain't that just like me?/ Oh, I'll be free (in acest fel sau in niciun fel/ stii ca voi fi liber/ Exact ca acea pasare albastra/ Nu e ea exact ca mine?/ Oh, voi fi liber).“

Si videoclipul piesei este in acelasi ton: incepe cu Bowie intins pe un pat de spital si se sfarseste cu el disparand intr-un dulap.

In plus, coperta albumului, care are o stea neagra pe un fundal alb, este singura dintre cele 28 pe care nu apare o imagine cu el.

Rapus de cancer hepatic

David Bowie a pastrat intotdeauana discretia vizavi de boala sa. Nici in anuntul decesului nu se specifica tipul de cancer care i-a rapit viata. „10 ianuarie 2016. David Bowie a murit impacat, astazi, inconjurat de familia sa, dupa o lupta curajoasa cu cancerul pe care a dus-o timp de 18 luni“.

Regizorul spectacolului “Lazarus” a marturisit ca a fost vorba despre cancer hepatic. “Mi-a spus acum mai bine de un an si trei luni ca avea cancer hepatic, de abia ce aflase. Mi-a marturisit acest lucru stiind ca nu va putea venit tot timpul la teatru”, a spus Ivo van Hove, regizorul spectacolului “Lazarus”.
David Bowie lasa in urma o avere estimata la 135 de milioane de lire sterline, care va fi va fi impartita in mod egal intre cei trei membri ai familiei: sotia Iman, fiul Duncan Jones (din prima casatorie a lui Bowie) si fiica Alexandra (nascuta in casnicia cu Iman).

Sursa foto: Hepta, Instagram

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare