Vedete internationale

#premier Marea Britanie #Theresa May #Brexit #vedete extern #david cameron

Goodbye, David Cameron! Marea Britanie are, oficial, un nou premier!

Dupa ce astazi David Cameron si-a prezentat demisia, Theresa May, actualul ministru britanic de interne, a preluat conducerea Guvernului Marii Britanii, fiind a doua femeie din istoria Regatului care va avea functia de premier, dupa Margaret Thatcher. 

“In timp ce plec astazi, sper ca oamenii vor vedea o tara mai puternica. A fost un privilegiu sa servesc tara pe care o iubesc”, a declarat David Cameron pentru Daily Telegraph.

In plus, David Cameron a tinut sa laude pe succesoarea sa, Theresa May. „Sunt incantat ca pentru a doua oara in istoria Marii Britanii, premierul va fi o femeie”, a mai spus premierul demisionar al Marii Britanii. In timpul ultimului sau discurs de la resedinta oficiala, David Cameron a fost insotit de sotia sa, Samantha, dar si de cei trei copii ai cuplului.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a acceptat oficial demisia lui David Cameron din functia de premier, a anuntat Palatul Buckingham. Fostul premier al Marii Britanii a stat aproximativ jumatate de ora la resedinta suveranei. Theresa May a sosit la Palatul Buckingham, insotita de sotul ei Philip, la doar 26 de secunde dupa ce David Cameron a plecat, potrivit Sky News.

Dupa intalnirea de astazi cu regina Elisabeta a II-a, Theresa May se va muta in resedinta  Downing Street, 10.


“Nu vom incerca sa-i imbogatim și mai mult pe cei care au deja foarte mult. Ne vom gandi la nevoile voastre. impreuna vom construi o Mare Britanie mai buna”, a promis Theresa May, in varsta de 59 de ani, in primul ei discurs public dupa ce a acceptat functia de premier.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului