Vedete internationale

#avere Ingvar Kamprad # Ingvar Kamprad #vedete extern #ikea #showbiz

Miliardarul celebru care isi cumpara haine second hand pentru a face economii

Proprietarul retailerului suedez de mobila IKEA, Ingvar Kamprad, cu o avere estimata la 65 de miliarde de euro, prefera sa se imbrace doar cu haine la mana a doua, retalateaza The Guardian.

“Nu cred ca am purtat vreodata haine care sa nu fi fost cumparate la mana a doua. Vreau sa dau un exemplu bun”, a explicat Ingvar Kamprad in cadrul unui documentar care va fi difuzat de canalul suedez TV4 in aceasta saptamana. Publicatia Dagens Industri a urmarit in avans documentarul, relateaza The Guardian.

Ingvar Kamprad, care va implini la finalul lunii martie 90 de ani, si-a creat reputatia unui miliardar zgarcit. Prefera sa mearga cu metroul la lucru, iar masina pe care o conduce este un Volvo vechi, potrivit relatarilor din presa suedeza.

In 2012 a ajuns in atentia presei dupa ce a declarat ca o factura de 22 de euro pentru un tuns in Olanda i-a depasit bugetul prevazut pentru acest lucru si ca prefera sa se tunda in tarile in curs de dezvoltare precum Vietnamul.

Kamprad a inceput sa faca bani din comert inca din adolescenta cand, calare pe o bicicleta a inceput sa vanda chibrituri, a continuat cu stilouri, felicitari de Craciun si pesti. In 1943 a fondat IKEA la varsta de 17 ani incepand sa vanda diverse bunuri de consum  precum pixuri, portofele, rame de tablou, fete de masa sau ceasuri.

De abia  in 1947 a inceput sa vanda piese de mobilier. In anii '70 s-a mutat, pentru a evita taxele din Suedia, in Danemarca, iar apoi in localitatea elvetiana Epalinges, insa din 2014 s-a intors in Suedia. Incepand cu 2010, Ingvar Kamprad s-a retras treptat de la carma companiei pentru a le face loc celor trei fii ai sai.

Sursa foto:  techdissected.com, telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare