Vedete internationale

#boala natalia oreiro #misofonie #natalia oreiro

Natalia Oreiro sufera de o boala rara. Drama prin care trece celebra actrita

Celebra actrita de telenovele Natalia Oreiro  a dezvaluit ca sufera de o boala rara, care i-a afectat de-a lungul timpului cariera, dar si viata de zi cu zi.

Vedeta a marturisit ca sufera de misofonie, o afectiune rara, descoperita la  la începutul anilor 2000, despre care medicii nu au prea multe informații.

Natalia Oreiro a declarat că misofonia „este una din acele boli extrem de rare. 7% din oameni suferă de această afecțiune și mulți nici măcar nu știu că o au”. Aceasta a adăugat că nu este o tulburare de ordin psihic, ci de ordin neurologic. Din cauza acestei boli, anumite sunete o deranjează atât de tare, încât începe să aibă anxietate, palpitații și frisoane. Este vorba de sunetul produs de guma de mestecat sau de pix în timp ce scrie. Din cauza acestei afecțiuni, artista a fost nevoită să-și amâne concertele pe care le avea de susținut în Rusia. 

Ce este misofonia

Misofonia este o afectiune neurofiziologica  în care oamenii au o reacție disproporționat negativă la sunete specifice. Ea se dezvoltă încă din copilărie și avansează cu trecerea timpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare