Vedete internationale

#fost presedinte sua # benefici trump #pensie trump #trump

Pensia halucinanta si beneficiile pe care le are Trump in calitate de fost presedinte al SUA

Fostul presedinte care a parasit miercuri Casa Alba si s-a mutat in vila cu 126 e camere din Florida, are dreptul la o pensie anuala de 221.400 de dolari americani. Pe langa pensie insa, Trump are multe alte beneficii.

 

Pe langa pensia la care multi nici sa viseze nu pot, trump va mai avea o serie de beneficii substantiale - decontarea calatoriilor, spatii de birouri si bani pentru plata angajatilor personali, suma ce poate depasi 1 milion de dolari.

Potrivit Uniunii Nationale a Platitorilor de Taxe din SUA, incepand cu anul 2000, cei patru presedinti americani inca in viata au primit 56 de milioane de dolari in beneficii.

Printre cele mai costisitoare beneficii este inchirierea de birouri, care nu are o suma limita, a explicat Demian Brady, directorul fundatiei. Fostii presedinti Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama au primit anul trecut peste 500.000 de dolari fiecare pentru plata chiriilor, in timp ce Jimmy Carter a luat 118.000 de dolari.

In cazul lui Trump, chiriile cladirilor business-urilor sale i-au costat pe platitorii de taxe americani peste 1 milion de dolari de cand a preluat presedintia SUA. Acum, acesta va putea deconta chiriile doar pentru birourile care se afla in proprietatea sa privata, a mai explicat Brady.

Pe de alta parte, fata de alti fosti presedinti, Donald Trump nu va beneficia de asigurare de sanatate, acordata presedintilor care au stat la Casa Alba cel putin cinci ani. In aceeasi situatie este si Jimmy Carter, potrivit stirileprotv.ro.

Trump poate pierde totul daca este condamnat de Senat

Cu toate acestea Trump risca sa piarda toate aceste beneficii, dar si pensia in cazul in care va fi condamnat de Senatul american in cazul procesului intentat in urma cu o saptamana.

Cu toate acesta, mai multi experti in legislatia americana sustin ca inlaturarea beneficiilor de fost presedinte este dificila si Trump le-ar putea pastra chiar daca Senatul il va condamna.

Citeste si: FOTO A dat Casa Alba pe o vila cu 126 de camere. Cum arata noua resedinta a familiei Trump

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare