Vedete internationale

#Stephen Hawking scaun cu rotile #boala Stephen Hawking #Stephen Hawking a murit #stephen hawking

Stephen Hawking a murit! Fizicianul a trait peste 50 de ani imobilizat intr-un scaun cu rotile

 

Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuti fizicieni si cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, s-a stins din viata la vârsta de 76 de ani, a anuntat familia acestuia, conform presei internationale.

„Suntem profund intristati de decesul iubitului nostru tata”, au transmis Lucy, Robert si Tim, copiii regretatului fizician.

„A fost un mare om de stiinta si un om extraordinar a carui activitate si mostenire va dainui timp de multi ani”, se mai afirma in comunicatul emis de familia lui Stephen Hawking.

Familia a laudat „curajul si persistenta” fizicianului, adaugând ca "inteligenta si umorul" acestuia au inspirat oameni din intreaga lume.

Suferind de scleroza laterala amiotrofica (denumita si boala Lou Gehrig), o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal.

Pacientii diagnosticati cu boala de care sufera Stephen Hawking traiesc, in medie, 3 ani, doar 10% dintre acestia reusind sa supravietuiasca mai mult de 10 ani. Cu toate acestea, celebrul fizician a reusit sa depaseasca cu mult sperantele medicilor.

Profesorul a indemnat pe toti oamenii cu dizabilitati fizice sa se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face si sa nu regrete lucrurile pe care nu pot sa le faca.

A fost sef al catedrei de matematica de la Universitatea Cambridge, un post detinut in trecut si de Isaac Newton.

Stephen Hawking, renumit pe plan mondial pentru contributiile sale la domeniul fizicii teoretice, este autorul volumului „Scurta istorie a timpului”, una dintre cele mai de succes carti din literatura stiintifica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului