Vedete din Romania

#elena carstea #operatie #anevrism

Elena Carstea nu ar supravietui fara operatie

Vestea despre operatia pe care o va suporta Elena Carstea a surprins pe toata lumea din Romania. Medicii spun ca artista nu are sanse sa traiasca decat daca va fi operata, in timp ce apropiatii Elenei nu stiu ce sa mai faca pentru a o incuraja. Insa toti sunt optimisti : de o astfel de boala a fost operata si Sharon Stone , care nu a ramas cu sechele de pe urma interventiei.

Medicii spun ca principalele cauze ale anevrismelor sunt stresul, hipertensiunea arteriala si fumatul, iar boala incepe sa se manifeste abia cand este in stare avansata. “Anevrismul este o zona dilatata a peretelui arterial, ca o umflatura pe traiectul unei artere care iriga creierul. Primele simptome sunt durerile de cap, ametelile, pierderea echilibrului sau problemele de vedere”, a explicat pentru Libertatea prof. dr. Vlad Ciurea, seful sectiei Neurochirurgie de la Spitalul de Urgenta Bagdasar - Arseni din Capitala.

Doctorul roman, care a operat sute de cazuri de anevrism in tara noastra, spune ca in cazul Elenei, operatia este neaparat necesara pentru ca spargerea acestei dilatatii provoaca un accident cerebral grav, letal in multe cazuri. “Fara operatie, Elena nu are nici o sansa. Anevrismul se poate rupe oricand, chiar si pe masa de operatie. In cazul ei, interventia este foarte riscanta si poate duce la pierderea vederii partiale sau chiar totale”, a adaugat Ciurea.

Elena Carstea va fi operata pe 12 august la Spitalul JFK din Florida, de o echipa formata din trei medici considerati a fi printre cei mai buni din Statele Unite. Si acest lucru ii face pe apropiatii vedetei sa fie optimisti. In plus, ei stiu ca unei astfel de operatii i se poate supravietui: Sharon Stone a fost operata de anevrism cerebral in urma cu doi ani, in cazul actritei recuperarea durand doar cateva zile.   

 Citeste si:

"Elena Carstea, fata in fata cu moartea"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare